DINASTIJA IZETBEGOVIĆ NASTAVLJA DA VLADA! Kraljica skandala Sebija ulazi u politiku na velika vrata: KAD JA OBUČEM ODELO I ŠTIKLE...
Foto: Printscreen YouTube

KANDIDAT ZA PARLAMENT

DINASTIJA IZETBEGOVIĆ NASTAVLJA DA VLADA! Kraljica skandala Sebija ulazi u politiku na velika vrata: KAD JA OBUČEM ODELO I ŠTIKLE...

Bosna i Hercegovina -

Sebija Izetbegović, supruga Bakira Izetbegovića, bošnjčkog člana predsedništva BiH, na predstojećim izborima u BiH je kandidatkinja za Parlament.

"Ja nisam profesionalna političarka, ali ću biti ako Bog da", kazala je ona u uvodnom obraćanju na predizbornom skupu Stranke demokratske akcije (SDA) u opštini Centar Sarajevo.

"Čitav svoj život sam praktično u SDA. Njena članica sam postala onog trenutka kada je SDA i nastala. Ja ću uvek biti na strani dobra i to će uvek biti SDA ako Bog da. Ljudi sanjaju, a Bog određuje. Oni su mene napadali i posvetili su mi više od 1.500 strana užasavajućih i lažljivih tekstova. A evo vidite mene, oni su me isprofilisali i doveli ovde da budem kandidatkinja“, rekla je Izetbegovićeva.

foto: Klix.ba/H.M.

Bakirova supruga je ponovila da dugo poznaje ljude koji su napustili SDA i osnovali nove stranke, pri tome dodajući da su to uradili jer nisu dobili ono što su hteli.

"I neka su. Hvala Bogu da su otišli. Ja ih znam i moram reći da je prava zloupotreba kada neko od njih kaže da bi rahmetli Alija Izetbegović za njega glasao. Ne daj Bože. Alija bi uvek glasao za onoga ko je čestit i pošten“, naglasila je ona i zatražila vlast.

foto: Printscreen YouTube

"Dajte nam sve poluge vlasti da pokrenemo BiH. Nemojte praviti nikakve kalkulacije i nemojte nasedati na tuđe priče. Niko osim Šefika Džaferovića u Predsedništvo BiH", dodala je. Onima koji imaju nameru da glasaju za nju na oktobarskim izborima poručila je da odmah nakon toga dobro zasuku rukave i da se spreme da rade po čitav dan.

foto: Printscreen YouTube

"Red, rad i disciplina. I napredak BiH, ako Bog da. Pišu da ja imam neku ogrlicu, neke jakne i torbe. Niko od vas nije slep. Svi vi znate ko to ima. Ali kada ja obučem odelo i štikle, to vam je pobeda. Sto odsto", zaključila je Izetbegovićeva.

Sebija Izetbegović je tokom mandata svog supruga postala direktorka Kliničkog centra u Sarajevu, a njeno upravljanje ovom institucijom obeleženo je nizom skandala. Zbog nje su mnogi lekari otišli iz kliničkog centra, a trojica od njih, za koje je izjavila da "nigde nisu otišli, samo su promenili agregatno stanje", objavila su ovu urnebesnu fotografiju:

foto: Printcreen Facebook/Hasan Tanović

Jedan od najnovijih Sebijinih skandala desio se nedavno na tribini u u Sarajevu gde su se predstavljali kandidati SDA, a na kojoj je prisutnima deljena voda sa slikom Sebije Izetbegović.

foto: Printscreen Facebook

Brojne njene odluke završile su u medijima: od mera štednje koje su direktno onemogućile operacije dece, preko odluke da ne sme da se operiše niko ako mu lečenje ne pokriva zavod za zdravstveno osiguranje, vožnje državnim automobilom, zabrani zaposlenima da se šminkaju i oblače kako žele - njenu smenu tražili su i opozicija i Ministarstvo zdravlja, ali ništa od toga.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track