BUGARSKI VOZ U ISTOČNOJ ILIDŽI? Dva bračna para pokušala da ubace stare listiće  u glasačku kutiju
Foto: Beta/Svetlana Dojčinović

bili sumnjivi od početka

BUGARSKI VOZ U ISTOČNOJ ILIDŽI? Dva bračna para pokušala da ubace stare listiće u glasačku kutiju

Bosna i Hercegovina -

Dva bračna para, mlađi i stariji Filipovići, pokušali su da u glasačku kutiju ubace stare listiće, a da sa sobom ponesu one koji su danas deljeni na glasačkim mestima u Istočnoj Ilidži.

Iako sumnjivi od početka izbornoj komisiji u naselju Mladice, stariji bračni par uhvaćen je u izbornoj prevari, dok su sin i snaja, stare listiće uspeli da ubace.

“Videli smo te neke izgužvane listiće, ali nismo blagovremeno uspeli da reagujemo, već su ih ubacili u kutiju, da bi u osam časova i 20 minuta došli otac i majka od tog mladog Filipovića. Videli smo da je otac ušao, vadi iz jakne glasačke listiće koji su ispunjeni, a vraća naše, i verovatno je to bio taj

'Bugarski voz', da vrati u jaknu te prazne, a ove popunjene da ubaci,“ rekla je Mirjana Stanišić, predsednik biračkog odbora u MZ Mladice Istočna Ilidža.

foto: EPA

Policija je odmah došla na lice mesta. Bračni par Filipović priveden je u policijsku stanicu na saslušanje.

Kako je ATV-u potvrđeno iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, stariji bračni par Filipović, nakon saslušanja, pušteni su kući. Policijski izvještaj je prosleđen nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje, a pola sata blokade na biračkom mestu biće nadoknađeno.

Kurir.rs/Atvbl.com Foto: Beta/Svetlana Dojčinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja