Najnovije vesti

DA NIJE NEPRISTOJNO VEĆ BIH PROGLASIO POBEDU Dodik: Očekujem da moja koalicija osvoji oko 70 odsto glasova! (VIDEO)
Foto: printscreen YT

PREDSEDNIK rs ZA SPUTNJIK

DA NIJE NEPRISTOJNO VEĆ BIH PROGLASIO POBEDU Dodik: Očekujem da moja koalicija osvoji oko 70 odsto glasova! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina

Očekujem da moja koalicija osvoji oko 70 odsto glasova, a moja stranka oko 40 odsto. Verujem u veliku pobedu, i moju i Željke Cvijanović. Da nije nepristojno, već sada bih proglasio pobedu, ali sačekaćemo do večeras da to uradimo i formalno, kaže Milorad Dodik.

Predsednik RS i kandidat za srpskog člana Predsedništva BiH Milorad Dodik u ekskluzivnom intervjuu koji je dao Sputnjiku, odmah nakon što je glasao na svom glasačkom mestu u Laktašima kraj Banjaluke, kaže da je protekla izborna kampanja bila naporna jer je želeo da obiđe svako mesto i da ostvari direktan kontakt sa ljudima.

„Moja obaveza bila je da obiđem što je moguće više mesta. Za 28 dana imao sam 106 mitinga, dao trideset i nešto intervjua, radio svoj posao predsednika, imao desetine raznih sastanaka… Bilo je malo umora, ali, svakako, kada radite posao koji vam ide i koji daje dobar rezultat, postoji satisfakcija“, kaže Dodik.

.

Predsednik Srpske i lider koalicije koja je okupljena oko njegovog Saveza nezavisnih socijaldemokrata zadovoljan je, kako kaže, što i pored povišenog tona nekih izjava i pokušaja podrivanja, nije bilo posebnih ekscesa tokom kampanje i neposredno pred izbore.

„Postojali su razni aktivisti, razne grupe, koji su pokušali da utiču na izbore i da izazovu čak i nemire ili nasilje. Ali sve je prošlo bez toga, tako da mogu da ocenim da je kampanja bila u okviru zakona i da nije bilo nikakvih posebnih neočekivanih događaja“, ocenjuje Dodik i dodaje da od opštih izbora u BiH očekuje ono što se dve godine ranije dogodilo na lokalnim izborima u RS, kada je koalicija koju predvodi pobedila u većini opština i gradova RS.

Očekuje pobedu koja će negirati sve priče o RS kao podeljenom društvu, nastavlja Dodik i kaže da Srpska nije podeljeno društvo, u njoj postoji dominantna većina koja ima podršku naroda.

U zadnjih dvadeset godina RS je bila objekt nasilja visokih predstavnika u BiH, koji su kršili međunarodno pravo, Dejtonski sporazum i ustav BiH, naglašava Dodik. U BiH, prema njegovim rečima, vlada situacija u kojoj je ustav i realnost nisu u saglasju.

To je nešto što mora da se promeni, a više od 200 zakona koje je nametnuo visoki predstavnik trebalo bi da se preispitaju i to će biti moj posao kao srpskog člana Predsedništva“, kaže Dodik.

„Želim da Srpsku vratim na mesto koje joj pripada, uključujući i mesto dominantnog političkog subjekta u BiH. Ako toga ne bude, mi nemamo ni potrebe da budemo u BiH“, dodaje Dodik za Sputnjik.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto printscreen YT

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...