KRVAVI PIR U DOMU ZA INVALIDE: Štićenik u Prijedoru izbo dvoje nepokretnih kolega, pa mirno otišao na večeru
Foto: Avaz.ba/D. Stojnić

panika

KRVAVI PIR U DOMU ZA INVALIDE: Štićenik u Prijedoru izbo dvoje nepokretnih kolega, pa mirno otišao na večeru

Bosna i Hercegovina -

Prijedorska policija otvorila je istragu protiv Miroslava Gvozdenovića (21) iz Dervente, štićenika Doma za lica sa invaliditetom u Čirkin Polju, zbog krvavog pohoda u ovoj ustanovi.

On je prekjuče oko 18.30 sati nožem koji je našao u blizini ograde izbo dva štićenika Doma.

Reč je o nepokretnim ljudima, slepom 63-godišnjaku iz Cazina i 30 godišnjaku iz Prnjavora koji dele sobu u koju je u vreme večere ušetao 21-godišnjak i nožem u stomak ubo starijeg, a potom u noge mlađeg štićenika.

Kako nezvanično saznajemo, Gvozdenović, koji je osoba s posebnim potrebama, potom se presvukao i sakrio krvavu majicu, a u dukserici, na kojoj nije bilo tragova krvi, otišao je na večeru.

Teško povređene štićenike ubrzo je našao radnik Doma. Hitno su odvezeni u Opštu bolnicu u Prijedoru, gde je 63-godišnjak koji je u napadu nožem zadobio teže povrede odmah operisan. Kako saznajemo, on je van životne je opasnosti i zadržan je na lečenju u ovoj zdravstvenoj ustanovi zajedno sa svojim 30-godišnjim cimerom.

U Domu vlada potpuna neverica zbog poteza 21-godišnjaka. Rajko Drinić, direktor Doma, kaže da je reč o jednom od boljih štićenika Doma, za kog nikad niko ne bi posumnjao da uradi tako nešto.

"Isticao se svojim dobrim i mirnim ponašanjem. Čak je ovog ljeta preko Fonda dječije zaštite RS bio na moru. Zaista smo svi u čudu" kazao je Drinić.

Motiv zbog kojeg je Miroslav napao dva štićenika Doma, kojima je čak svojevremeno pomagao, jer je u boljem zdravstvenom stanju, nikom nije jasan. Policija je pronašla nož kojim je izvršen napad.

U policiji je uz navođenje inicijala osumnjičenog za krivično delo ubistvo u pokušaju navedeno da je on uhapšen preksinoć oko 22.15 sati. Navedeno je da je mladić juče predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru koje će odrediti dalje mere protiv njega.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track