DŽON MEKEJN DOBIJA TRG ILI ULICU U SARAJEVU: Smatraju da je senator bio veliki prijatelj BiH
Foto: EPA / Boris Pejovic

predlog gradonačelnika

DŽON MEKEJN DOBIJA TRG ILI ULICU U SARAJEVU: Smatraju da je senator bio veliki prijatelj BiH

Bosna i Hercegovina -

Gradsko veće Sarajeva usvojilo je danas inicijativu na predlog gradonačelnika Abdulaha Skake da se jedan trg ili ulica u ovom gradu nazovu po nedavno preminulom američkom senatoru Džonu Mekejnu.

"Senator Džon Mekejn bio je veliki prijatelj Bosne i Hercegovine. U teškim vremenima je stvari nazivao pravim imenom i tražio pravedna rešenja za našu zemlju. Sarajevo i BiH će na ovaj način osigurati trajno sećanje na njegovu istorijsku ulogu u izgradnji i njegovanju bratskih i prijateljskih odnosa između naroda BiH i Sjedinjenih Američkih Država", obrazložio je Skaka.

Sarajevo
Sarajevofoto: Profimedia

Gradonačelnik Skaka danas je informisao većnike da je tokom posete Vašingtonu obišao i grob uticajnog američkog senatora na mornaričkom groblju u Anapolisu gde je simbolično položio zastave BiH i Grada Sarajeva.

"Izuzetno cenimo njegov doprinos u velikoj pomoći koju je američki narod pružio narodu u BiH", izjavio je gradonačelnik Sarajeva podsećajući da je Mekejn tokom svoje političke karijere u nekoliko navrata posećivao glavni grad BiH.

Kurir.rs/RTRS Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track