OGLASIO SE MUP POSLE SKANDALOZNOG SNIMKA IZ ULCINJA: Protiv 3 policajca podnete prijave, kaznićemo sve koji se ponašaju neprofesionalno
Foto: Youtube/Printscreen

tukli građane

OGLASIO SE MUP POSLE SKANDALOZNOG SNIMKA IZ ULCINJA: Protiv 3 policajca podnete prijave, kaznićemo sve koji se ponašaju neprofesionalno

Crna Gora -

Protiv trojice crnogorskih policajaca je podnet optužni predlog zbog sumnje da su prošle godine izvršili krivično delo zlostavljanja tokom prošlogodišnje racije u Ulcinju.

Taj predlog je podnet pre nego što je snimak objavljen u medijima, saopštila je danas Uprava policije.

Uprava je navela da su 17. juna 2017. godine, posle racije u jednom ugostiteljskom objektu u Ulcinju, po pritužbi advokata oštećenih lica, u prostorijama OB Ulcinj uzete izjave umešanih policijskih službenika.

Dodaje se da je potom tužilac podneo optužni predlog protiv tri policijska službenika.

U saopštenju piše da je taj predmet "u fazi sudskog postupka" i da će Uprava policije postupiti u skladu s konačnom odlukom suda.

Opozicioni pokret URA dostavio je medijima snimak na kojem se vidi da su policajci juna prošle godine koristili prekomernu silu prilikom racije u Ulcinju.

Suđenje u Osnovnom sudu u Baru je počelo pre nekoliko dana, dok je veće Osnovnog suda u Ulcinju poništilo sporazum o priznanju krivice koji su oni postigli s tužilaštvom, na osnovu čega je trebalo da budu kažnjeni uslovno.

Uprava policije kaže da će preduzimati sve zakonom propisano da zaštiti policijske službenike koji postupaju zakonito, ali i da će sankcionisati policajce koji prekorače ovlašćenja i ponašaju se neprofesionalno.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja