RADOVAN VIŠKOVIĆ MANDATAR ZA SASTAV NOVE VLADE SRPSKE: Časno ću obavljati posao kao što sam i sve radio do sada! (VIDEO)
Foto: RTRS

PREDESDNICA RS SAOPŠTILA IME

RADOVAN VIŠKOVIĆ MANDATAR ZA SASTAV NOVE VLADE SRPSKE: Časno ću obavljati posao kao što sam i sve radio do sada! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Radovan Višković novi je mandatar Vlade Republike Srpske, saopštila je predsednica Srpske Željka Cvijanović.

"Došlo je vreme da formiramo Vladu. Obavljen je čitav niz konsultacija, s obzirom da znamo stavove naših kolaicionih partnera, predlažem Viškovića za mandatara", rekla je predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Ona je istakla da je ovo veliki dan i dodala da misli da će Višković vrlo brzo sastaviti novu Vlade Srpske.

"Višković je mnogo godina sastavni deo jednog velikog tima, zahvalna sam mu na dobroj saradnji, kao šefa kluba SNSD u parlamentu Srpske. Moram reći da očekujem od nove Vlade da nastavi sa pozitivnim trendovima koje smo ostvarili u prethodnom periodu. Ovo je vreme stabilnosti, naša Republika i institucije su stabilne.", istakla je predsednica Srpske.

foto: Dragana Udovičić

Dodala je da se uspostavlja ozbiljna garnitura koja će profesionalno raditi svoj posao.

"Gospodinu Viškoviću se stavljam na raspolaganje za svaku vrstu pomoći i radu i sa željom da nastavi projekte i poslove koje smo započeli", poručila je Cvijanovićeva.

Uz izraze zahvalnosti na ukazanom poverenju, Višković je rekao da je počastvovan ovim činom te dodao da je ovo ne samo privilegija već i ogromna odgovornost.

Dodao je da mnogo duguje svojoj stranci SNSD i njegovom predsedniku Miloradu Dodiku koji su prepoznali njegov rad prethodnih godina.

"Počastvovan sam na izboru mandatara za sastav nove Vlade. Kao odgovoran čovek svestan sam da to nije samo privilegija, već je i obaveza i od mene se očekuje da odradim sve ono što je vlada Željke Cvijanović započela", rekao je Višković.

Izrazio je nadu da nova Vlade neće biti opstruisana i onemogućena da radi u najvećem kapacitetu.

"Časno ću obavljati posao kao što sam i sve radio do sada. U svom radu ću se truditi da uvažim svako mišljenje koje može dovesti do nekog dobrog rešenja. Moj prvi korak kad formiram vladu jeste da razgovaram sa svojim budućim kabinetom, da izvršimo detaljnu analizu i rešavamo probleme sa kojima se susretnemo", kaže Višković.

Ko je Radovan Višković

Višković osim političkog staža kroz tri mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ima i značajno iskustvo iz privrede, gdje trenutno obavlja dužnost izvršnog sekretara za saobraćaj u kompaniji "Boksit" Milići.

Radovan Višković je docent doktor tehničkih nauka iz oblasti saobraćaja.

foto: RTRS

Rođen je 1. februara 1964. godine u Milićima.

Kurir.rs/ RTRS

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track