PLJUŠTE OSUDE SRAMNOG OSLOBAĐANJA ORIĆA: Za Srbe u BIH pravda ne postoji! Nepoštovanje srpskih žrtava!
Foto: Profimedia

oštre reakcije iz republike srpske

PLJUŠTE OSUDE SRAMNOG OSLOBAĐANJA ORIĆA: Za Srbe u BIH pravda ne postoji! Nepoštovanje srpskih žrtava!

Bosna i Hercegovina -

Iz Srpske stižu oštre osude oslobađajuće presude komandantu takozvane Armije BiH Naseru Oriću i pripadniku te vojske Sabahudinu Muhiću.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je da je to potpuni krah pravosudnog sistema BiH koji do temelja ruši proces pomirenja naroda i izgradnje demokratskog društva i vladavine prava.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović rekao je da je Sud BiH danas pokazao nepoštovanje prema srpskim žrtvama, ali da ne iznenađuje takav postupak, s obzirom na selektivnu pravdu u BiH.

Predsednik Boračke organizacije RS Milomir Savčić smatra da Srpska treba da prestane da finansira institucije pravosuđa na nivou BiH.

Predsednik Udruženja porodica nestalih lica Sarajevsko-romanijske regije Milan Mandić rekao je da pravda i pravo u BiH ne stanuju pod istim krovom.

Predsednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić smatra da oslobađajuća presuda Oriću samo potvrđuje da u Sudu i Tužilaštvu BiH nema pravde, već da u ovim institucijam vlada politika, zbog čega treba da ih napuste srpski predstavnici.

Predsednik SDS Vukota Govedarica rekao je da oslobođenje Orića predstavlja konačan dokaz da u BiH pravda za Srbe ne postoji.

Iz PDP-a je saopšteno da ova presuda ponovo dokazuje neprofesionalnost, politički rad i selektivni pristup pravdi u BiH.

Kurir.rs / RTRS

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track