Najnovije vesti

SVEČANO I RADNO: Obavljena primopredaja dužnosti u vladi Republike Srpske
Foto: RTRS

POSTAVILI VISOKE CILJEVE

SVEČANO I RADNO: Obavljena primopredaja dužnosti u vladi Republike Srpske

Bosna i Hercegovina

BANJALUKA - U Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci obavljena je primopredaja dužnosti prethodnog i novoimenovanog saziva Vlade Republike Srpske.

 

Primopredaji su prisustvovali premijeri i ministri dva saziva vlade.

 

Predsednica Srpske Željka Cvijanović rekla je da je ovaj čin primopredaje svečan, ali i radan.

foto: RTRS

"Radiće kao tim i verujem da će uslediti rezultati. Povećanje plata, ulaganje u lokalne zajednice, povećanje BDP, rezultati su prošle vlade. Nadam se da će tako nastaviti i nova. Višković ima moju podršku", navela je Cvijanovićeva.

 

Premijer Srpske Radovan Višković konstatovao je da sve što je dobro radila prošla vlada, dobri rezultati pripadaju i njemu kao šefu Poslaničkog kluba SNSD.

foto: YouTube prtscr / RTRS

"Ako je bilo propusta i njih prihvatam kao svoju odgovornost. Važno je da ćemo i dalje timski raditi. Neću imati problem da pozovem stare ministre i da pitam za savet", naveo je Višković i dodao da vladu očekuje izazovno vreme.

 

"Mere koje smo postavili u ekspozeu su optimistične, a visoki ciljevi su vetar u leđa. Cilj nam je da podignemo standard građana na viši nivo", navodi Višković.

 

Prethodni saziv vlade predvodila je Željka Cvijanović, a na toj poziciji nasledio ju je Radovan Višković. Sedam ministara iz prethodnog saziva nastavlja rad i u novoj vladi.

 

Kurir.rs/Tanjug/RTRS

Foto: RTRS

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...