SIRIJAC MIGRANT BEZOČNO LAGAO CEO SVET: Mala Alsa nikad nije ni izašla iz Sirije! Lažno optužio Hrvate da su mu brutalno oteli ćerkicu!
Foto: Printscreen Twitter

SVE JE BILA LAŽ

SIRIJAC MIGRANT BEZOČNO LAGAO CEO SVET: Mala Alsa nikad nije ni izašla iz Sirije! Lažno optužio Hrvate da su mu brutalno oteli ćerkicu!

Hrvatska -

Sirijac Vadi Gazi Sineid (43) ipak je lagao ceo svet da su ga hrvatski policajci brutalno odvojili od ćerkice Alse (5) i vratili ga u BiH, dok je malena netragom nestala u Hrvatskoj. Ispostavilo se da mala Alsa postoji, ali dete nikada nije izašlo iz Sirije!

Hrvatska policija bila je pod stravičnim medijskim pritiskom zbog ovog slučaja jer je praktično optužena da je otela malo dete od oca i osudila je na potucanje od nemila do nedraga s nepoznatim iračkim migrantima.

Vadi je čak dobio šansu da zatraži azil u Hrvatskoj, ali kad je pobegao iz azila u zagrebačkom Porinu, postalo je sumnjivo. Izgubio mu se svaki trag dok nije došao do Italije, odakle se javio da želi da se vrati da potraži dete. Međutim, nikada više nije kontaktirao s hrvatskom policijom niti ušao u Hrvatsku ili izašao iz nje, potvrdila je policija za Jutarnji list.

Vadi je trenutno u Holandiji. Iz policije su potvrdili da je protiv njega pokrenuto kriminalističko istraživanje zbog dizanja lažne uzbune.

MUP Hrvatske je kontaktirao s Interpolom i zatražio određene informacije o maloj Alsi. Tako je klupko počelo da se odmotava.

Alsa Gazi zaista postoji. Rođena je 29. septembra u Bejrutu, ima sirijsko državljanstvo, a zvanično prebivalište joj je u Istanbulu. Policija nema nikakve evidencije da je malena izašla iz Sirije niti da je ušla u tu zemlju!

Vadi Gazi jeste imao njen pasoš, ali teško je utvrditi da li je to zaista njegova ćerkica. Sve je jasnije i da je iz Sirije krenuo s Alsinim pasošem, ali ne i sa Alsom!

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track