OVO JE BOSANSKI MMA BORAC KOJI JE ODBRANIO DEVOJKU OD POMAHNITALOG DEČKA: Postavljali mu bombu pred kućom, a hteo je da uđe i u politiku! Zbog ovog snimka mu sada svi kliču (VIDEO)
Foto: Printscreen, Youtube

dobro poznat javnosti

OVO JE BOSANSKI MMA BORAC KOJI JE ODBRANIO DEVOJKU OD POMAHNITALOG DEČKA: Postavljali mu bombu pred kućom, a hteo je da uđe i u politiku! Zbog ovog snimka mu sada svi kliču (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Denis Stojnić, koji je ispred svoje diskoteke u Sarajevu pretukao nasilnika, poznati je MMA borac i ugostitelj.

Podsetimo, nasilnik je ispred kluba vukao devojku za kosu i počeo da je udara pesnicom u glavu, a Stojnić je to video na nadzornim kamerama i brzo izašao da pritekne u pomoć.

"Kada sam video na kamerama da ogromni muškarac čak i proporcijama fizički veći od mene, udara ženu zatvorenom pesnicom u glavu, ja sam odmah istrčao i tako reagovao da curu zaštitim od nasilnika. Savladao sam ga i na kraju smo devojku zajedno sa svojim obezbeđenjem ispratili do taksija, a ona nije htela da ovaj slučaj prijavi policiji. Nažalost, u našoj zemlji je sve više zastupljeno nasilje nad ženama, a moja dužnost kao čoveka, građanina, pa tek onda vlasnika objekta je da da se svi u mojim lokalima osećaju sigurno, a posebno žene", kazao je.

Osim toga, Stojnić je nekoliko puta bio u žiži javnosti. Tokom 2017. godine ispred vrata njegove kuće je postavljena bomba, a tri godine ranije je uhapšen, ali je oduvek tvrdio da mu je namešteno.

Inače, Stojnić je u više navrata u medijima negodovao zbog odluke Opštine Stari Grad da ukloni letnje bašte ispred njegovih ugostiteljskih objekata u Sarajevu.

On je iznosio optužbe na račun načelnika ove sarajevske opštine, Ibrahima Hadžibajrića i kada se u njegovom ugostiteljskom objektu "Čirs" dogodila pucnjava.

Pucnjava se dogodila u avgustu 2016. godine, kada je policajac pucao na muškarca koji je repetirao pištolj u ovom ugostiteljskom objektu. Stojnić je tada zahvalio policajcima koji su, kako je naveo "spasili živote prisutnih." On je rekao da je Osman Pirija (42) uperio pištolj u njega i osoblje kafića "Čirs" nakon čega su na mesto događaja došla dva policajca. Pirija se oglušio na poziv policajca da spusti oružje i repetirao pištolj prema njemu, nakon čega ga je policajac ranio sa dva hica.

Stojnić je tada izjavio da su upravo optužbe na račun Hadžibajrića razlog tog incidenta.

"Kiba je poznat kao jedan od Hadžibajrićevih telohranitelja. Nijedan poslovni prostor nisam dobio, već sam sve platio... Mi nismo "četnici", ni "vlasi". Ja sam dete Sarajeva i ljudi koji su me napali su bliski prijatelji načelnika, što je opšte poznata stvar. Molim još jednom tužioca Dalidu Burzić i sve nivoe vlasti da nam pomognu da svoja ljudska prava dobijemo, jer nismo građani drugog reda", izjavio je tada Stojnić.

Još jedan incident dogodio se u oktobru 2017. godine, kada je u Sarajevu deložiran njegov ugostiteljski objekat. Njegov pravni tim tada je rekao da je "deložacija nezakonita, jer je Opština Stari Grad jednostrano raskinula ugovor 20. juna 2017. godine".

Poznati MMA borac je 2016. godine bio kandidat Demokratske fronte za mesto u Opštinskom Veću Starog Grada Sarajevo. Usledila je lavina reakcija, a Stojnić je rekao kako "ima bogato iskustvo rada u Nemačkoj, što je želeo i tamo da prenese".

"U ratu sam ranjen i dobar deo života posle proveo sam u Nemačkoj. Imam bogato iskustvo života i rada u toj razvijenoj zemlji, video sam kako stvari mogu i treba da funkcionišu. Želim to preneti ovde, želim da budem deo institucija i svoj politički put započnem na ovoj, prvoj stepenici", ispričao je.

Rekao je kako smatra da "život u gradu Sarajevu mora biti bolji, kvalitetniji".

"Ovo je evropski Jerusalim i želim da učestvujem u njegovom vraćanju na mesto koje mu pripada", istakao je tada on i dodao kako nije imao dileme u stranačkoj pripadnosti.

Stojnić je aktivan na društvenim mrežama, gde često objavljuje fotografije iz noćnog života, svojih klubova, sa prijateljima ali i sa svojom decom, sinom i ćerkom.

Kurir.rs/N1/Radio Sarajevo Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track