Najnovije vesti

ČLAN GRUPE PRAVDA ZA DAVIDA OSUĐEN NA 20 DANA ZATVORA: Aleksandar Gluvić moraće i da plati 125 evra zbog prekršaja na Trgu Krajine
Foto: RTRS

PRESUDA

ČLAN GRUPE PRAVDA ZA DAVIDA OSUĐEN NA 20 DANA ZATVORA: Aleksandar Gluvić moraće i da plati 125 evra zbog prekršaja na Trgu Krajine

Bosna i Hercegovina

Član grupe "Pravda za Davida" Aleksandar Gluvić osuđen je u Osnovnom sudu u Banjaluci na 20 dana zatvora i novčanu kaznu od 250 maraka zbog prekršaja prilikom protesta od 30. decembra u Banjaluci.

U presudi se navodi da je Gluvić odgovoran zato što je 30. decembra, nakon održanog skupa sa jednim delom građana se oko 23 časa vratio na trg gde su uzvikivali parole "Pravda za Davida", "Ko je ubio Davida", "Ubice, ubice" i slično.

"Nakon toga od policije, putem megafona su obavešteni da je skup neprijavljen i pozvani su da se raziđu. Grupa građana, među kojima je bi i Gluvić su odbili da postupe po datom upozorenju te su nastavili sa vikom i galamom", navedeno je u presudi.

Dalje se navodi da su policajci još nekoliko puta upozoravali građane da se odmah raziđu, ali da su oni sve glasnije uzvikivali "Ubice, ubice". Nakon toga je izdato naređenje da se građani potisnu sa trga.

Navedeno je i da je Gluvić prihvatio odgovornost za to da je odbio naređenje policije da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira, ali je negirao da je galamio i vikao na trgu.

Gluvić mora da plati i 150 maraka sudskog paušala.

Kurir.rs/ RTRS

Foto: RTRS

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...