Najnovije vesti

PROBLEMI SA ORGANIZACIJOM EЈOF 2019: Ambasadori Rusije i Slovenije i šef Delegacije EU jedva ušli na stadion!
Foto: Printscreen/ Youtube

POSLALI IH NA POGREŠAN ULAZ

PROBLEMI SA ORGANIZACIJOM EЈOF 2019: Ambasadori Rusije i Slovenije i šef Delegacije EU jedva ušli na stadion!

Bosna i Hercegovina

Ambasadori nekoliko zemalja u BiH imali su problema prilikom ulaska na ceremoniju otvaranja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala - EЈOF 2019 na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu, jer su upućeni na pogrešan ulaz koji nije predviđen za VIP lica.

Među diplomatama koje nisu odmah mogle da uđu u VIP ložu na stadionu su ambasadori Rusije Petar Ivancov i Slovenije Zorica Bukinac, te šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark.

U EЈOF-u 2019 je rečeno da su čuli za taj propust, ali su se ogradili od toga, jer je organizaciju ceremonije otvaranja ove sportske manifestacije na sebe preuzeo grad Sarajevo i agencija koju je ovaj grad delegirao.

"EЈOF 2019 nema nikakve veze sa nastalim problemima, jer nismo bili direktni organizatori ceremonije otvaranja", rekla je portparol EЈOF-a Јovana Beribaka.

EЈOF, koji je otvoren sinoć, najveći je sportski olimpijski festival za mlade sportiste između 14 i 18 godina koji se organizuje svake dvije godine, a domaćini ovogodišnje manifestacije su gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo.

Mladi sportisti iz 46 evropskih zemalja, njih više od 1.500, takmičiće se u osam sportova - alpsko skijanje, biatlon, nordijsko skijanje, snoubording, umetničko klizanje, brzo klizanje, hokej i karling.

Kurir.rs/ RTRS

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...