Najnovije vesti

RASPISANA INTERPOLOVA POTERNICA ZA BENEDIJEM ĐUKANOVIĆEM: Banjalučki sud odredio meru pritvora, čeka se hapšenje
Foto: ATV BL, MUP

traži se

RASPISANA INTERPOLOVA POTERNICA ZA BENEDIJEM ĐUKANOVIĆEM: Banjalučki sud odredio meru pritvora, čeka se hapšenje

Bosna i Hercegovina

Bosna i Hercegovina raspisala je interpolovu poternicu za Benedijem Đukanovićem, osumnjičenim da je učestvovao u atentatu na banjalučkog biznismena Slavišu Krunića, njegovog pratioca Žarka Pavlovića i ranjavanje Gorana Ilića.

 

Poternica je raspisana na osnovu zahteva Okružnog suda u Banjaluci, koji je Đukanoviću odredio meru pritvora, ali je, s obzirom na to nije dostupan pravosudnim organima, za njim posle centralne raspisana i međunarodna poternica.

 

Đukanović je posljednji put viđen 23. aprila ove godine na području Dervente, oko 2.00 časova ujutro, kada ga je zaustavila saobraćajna policija, ali ga je pustila da se odveze dalje, jer, kako je saopšteno iz MUP RS, u tom trenutku nisu znali da je osumnjičen za ubistvo Krunića.

 

Krunić, koji je bio vlasnik zaštitarske firme "Sektor sekjuriti", lanca pekara i još nekoliko firmi, ubijen 22. aprila u zasedi u blizini svog imanja u Glamočanima kod Banjaluke.

 

Tada je poginuo i jedan od njegovih pratilaca, Žarko Pavlović, dok je drugi, Goran Ilić, ranjen.

 

U razmeni vatre ubijen je jedan od napadača Željko Kovačević.

Zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu uhapšen je Emilio Baldo, kao i Rodoljub Gajić, radnik "Sektor sekjuritija", koji je, prema sopstvenom priznanju, napadačima dao informacije o Krunićevom kretanju, obezbeđenju i video nadzoru imanja.

 

(Kurir.rs/Beta/Foto: ATV BL, MUP)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...