Najnovije vesti

ŠAROVIĆEV UBICA U PANCIRU I SA ŠLEMOM IDE U SUD BiH: Likvidirao člana kavačkog klana sa 6 hitaca u Herceg Novom, uhapšen u Sarajevu
Foto: Avaz.ba

velike mere bezbednosti

ŠAROVIĆEV UBICA U PANCIRU I SA ŠLEMOM IDE U SUD BiH: Likvidirao člana kavačkog klana sa 6 hitaca u Herceg Novom, uhapšen u Sarajevu

Bosna i Hercegovina

Dušan Šilj (31) iz Istočnog Sarajeva, koji se dovodi u vezu s nedavnom likvidacijom Stefana Šarovića (31) u Đenovićima kod Herceg Novog, saslušan je u četvrtak u Banjaluci.

Šilja su ispitali istražitelji Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a RS, a potom je pod velikim merama bezbednosti krenuo na put za Sarajevo. Tokom dana biće sproveden u Sud BiH, gde će biti odlučeno o eventualnom ekstradicionom pritvoru.

 

Šilj je iz PU Banjaluka izveden u panciru i sa šlemom na glavi.

Podsetimo, Šarović je likvidiran s šest hitaca 6. juna ove godine u vili “Akacija hil” u Đenovićima. S ovim ubistvom još se dovodi u vezu i Nikola Ivović, državljanin Crne Gore.

 

"Osumnjičeni je uhapšen na osnovu poternice Interpola Podgorica. Pripadnici MUP-a Republike Srpske i Crne Gore nastavljaju intenzivnu saradnju u cilju rasvetljavanja ovog zločina", saopštio je MUP RS.

 

Prema policijskim evidencijama, Šarović je važio za bezbednosno interesantnu osobu.

 

U policijskim evidencijama vodio se kao osoba bliska kavčanima, tačnije, ljudima oko familije Roganović.

 

Rat nekada jedinstvenog kriminalnog klana iz Kotora počeo je pre pet godina kada je iz jednog stana u Valensiji nestalo 200 kilograma kokaina. Od tada je u međusobnom obračunu ubijeno oko 40 ljudi među kojima su najmanje četiri bile slučajne žrtve.

 

Kurir.rs/Avaz.ba
Foto: Avaz.ba

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...