SEKS AFERA U CENTRALNOJ IZBORNOJ KOMISIJI BIH: Službenik prijavio mužu da mu se žena švaleriše sa Brankom Petrićem predsednikom CIK, odmah popio disciplinsku prijavu!
Branko Petrić, Foto: Printscreen/ Youtube

ovo samo u BiH ima

SEKS AFERA U CENTRALNOJ IZBORNOJ KOMISIJI BIH: Službenik prijavio mužu da mu se žena švaleriše sa Brankom Petrićem predsednikom CIK, odmah popio disciplinsku prijavu!

Bosna i Hercegovina -

Pred Agencijom za državnu službu BiH nedavo se našao jedan krajnje neobičan, bizaran "slučaj" koji ukazuje na moguće nedolično, kažnjivo ponašanje jednog državnog službenika.

Neven Akšamija, direktor ove agencije je 27. juna potpisao Rešenje o pokretanju istrage protiv Jakufa Subašića, državnog službenika zaposlenog u Sekretarijatu Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine gde je obavljao dužnost šefa Sektora za informisanje, međunarodnu saradnju, protokol i obuku.

Protiv Subašića se pokreće istraga zbog toga što je, kako piše u rešenju, "dana 13.04. 2019.godine u poštanski ured boj 71123, na adresi Zmaja Jovina 9 u Istočnom Sarajevu, predao pismo koje je dostavljeno Esadu Mavriću na adresu Ureda Veća Evrope u Ulici Zmaja od Bosne 71000 Sarajevo kojim se njegova supruga optužuje za ljubavnu vezu sa predsednikom Centralne izborne komisije".

Prema nekim informacijama, pored Esada Mavrića, zaposlenog u Kancelariji Saveta Evrope u BiH, anonimna prijave o ljubavnoj vezi njegove supruge sa Brankom Petrićem, predsednikom CIK-a BiH, upućena je i na adresu ove institucije.

Takođe prema nezvaničnim informacijama, nakon što je utvrđeno da su pisma upućena iz pošte u Istočnom Sarajevu, Petrić je zatražio video-snimke sa nadzonih kamera u pošti i na njima prepoznao svog kolegu Jakuba Subašića kao pošiljaoca.

Šta se zaista dešavalo, da li je Subašić odgovoran i kakve će sankcije zbog toga imati, trebala bi utvditi petočlana Disciplinska Komisija Agencije za državnu službu BiH na čijem je čelu Jasmina Hadžiabdić, šefica Sektora u Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

Kurir.rs/Slobodna Bosna

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track