ZENICA TRAGA ZA KRALJEM DŽEPAROŠA: Elvis sa sinovima imao razgranatu mrežu dece pljačkaša po Evropi, pa tako zaradili više od 2 miliona evra! Sada ih traže zbog pucnjave u teretani
Foto: Avaz.ba

okoreli kriminalci

ZENICA TRAGA ZA KRALJEM DŽEPAROŠA: Elvis sa sinovima imao razgranatu mrežu dece pljačkaša po Evropi, pa tako zaradili više od 2 miliona evra! Sada ih traže zbog pucnjave u teretani

Bosna i Hercegovina -

Zenička policija traga za "kraljem džeparoša" Elvisom Salčinovićem, za kojeg se sumnja da je, zajedno sa sinovima Denisom i Tonijem Hamidovićem, učestvovao u sredu u tuči u teretani tržnog centra.

Posle tuče usledila je i pucnjava u kojoj je ranjen H. I. iz Zenice.

Navodno, Elvis Salčinović se javio svom advokatu i kazao da nije u bekstvu i da će se odazvati pozivu policije.

Njegov sin Denis Hamidović, za kojeg se sumnja da je pucao, još se nije predao iako je to najavio svojim advokatima.

Braća Hamidović u Zenici su poznatiji po pripadništvu kriminalnoj grupi koja se bavila džeparenjem. Braća su uhapšena u velikoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pod nazivom CD, zajedno s Nusretom Hamidovićem, sinom "kralja džeparoša", i njihovim ocem Elvisom Hamidovićem, koji koristi ime Elvis Salčinović, i još deset ljudi.

Nedavno hapšenje Tonija Hamidovića
Nedavno hapšenje Tonija Hamidovića foto: SIPA

Oni su devojke iz BiH vodili u Francusku, gde su ih primoravali da za njih džepare i na taj način zaradili više od dva miliona evra. Prilikom njihovog hapšenja, u Zenici je pronađen veliki broj dece nepoznatog identiteta i staratelja.

Oni su imali razgranatu mrežu džeparoša širom Evrope, a istražne agencije veruju da je u poslednjih 10 godina pod njihovom kontrolom bilo više od 500 maloletnika uglavnom sa prostora bivše Jugoslavije. Te frapantne podatke su tokom suđenja Fehimu Hamidoviću u završnim rečima izneli tužioci u Francuskoj, koji su rukovodili istragom protiv zloglasnog klana Hamidović.

Osim u Francuskoj, klan je svoje ogranke imao i u Austriji, Italiji, Belgiji i Španiji, što potvrđuju desetine racija, ali i presuda u tim zemljama.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track