OVI ZLOČINI SU ŠOKIRALI HRVATSKU: Muškarci su zbog ljubomore ubijali žene, njihove roditelje, pa i decu! Najmlađa žrtva je bila beba u kolevci!
Foto: Profimedia

brutalna ubistva

OVI ZLOČINI SU ŠOKIRALI HRVATSKU: Muškarci su zbog ljubomore ubijali žene, njihove roditelje, pa i decu! Najmlađa žrtva je bila beba u kolevci!

Hrvatska -

Hrvatska, na žalost, ima podužu listu zločina nalik na ovaj na zagrebačkoj Kajzerici, u kojem je ubica usmrtio tri žene, dva muškarca i jedno dete.

Gotovo svima im je zajednički motiv bila ljubomora, ali i posebno okrutan način na koji je zločin izvršen.

U Brezju kraj Samobora je 1993. muškarac zbog ljubomore ubio bivšu partnerku, njenu bebu u kolevci, majku i oca.

U Zagrebu je 1993. pripadnik HV-a Žarko Letinčić (30) hicima iz automatske puške ubio suprugu Lidiju, a njen je prijatelj uspeo da pobegne. Ubica je zatim ubio i suprugine roditelje, pa se ubio u toaletu kafića.

foto: Shutterstock

U Zagrebu, u naselju Kozari putevi, Đuro Bjeljac ubio je suprugu Dragicu, dvojicu sinova, Vedrana i Vladimira, kao i Milana Perića, vlasnika kuće u kojoj su živeli. Nakon masakra se ubio, ispalivši sam sebi dva hica u usta.

U Osijeku je 2004. Dragutin Heimann (66), zbog ljubomore, hicima iz pištolja ubio dugogodišnju ljubavnicu, kao i njenog rođaka i prijatelja, a zatim i sebe u podrumu svoje kuće.

Mato Oraškić (28) je 1999. u Opštinskom sudu u Zagrebu hicima iz pištolja u toku brakorazvodne parnice ubio sudiju, svoju suprugu i njenu advokaticu, a teško ranio zapisničarku. Osuđen je na 40 godina zatvora.

U Četvrtkovcu kod Sunje Ilija Štuc (46) hicima iz automata ubio je suprugu Slavicu, kao i još dve osobe. Bio je motivisan ljubomorom nakon što ga je supruga napustila.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja