PREDATOR IZ TESLIĆA NA SLOBODI: Preko 4 Fejsbuk profila mamio decu i terao ih da se slikaju bez odeće
Foto: Profimedia

monstrum uhapšen, pa pušten

PREDATOR IZ TESLIĆA NA SLOBODI: Preko 4 Fejsbuk profila mamio decu i terao ih da se slikaju bez odeće

Bosna i Hercegovina -

Muškarac D.T, uhapšen u Tesliću, koje se sumnjiči da je koristio decu za pornografiju, pušten je na slobodu nakon kriminalističke obrade, po nalogu postupajućeg tužioca.

Policijski službenici Odeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, realizovali su operativnu akciju kodnog naziva "Inverzija" kada je uhapšen D.T. u Tesliću, a mediji nezvanično prenose da se radi o Dušku Topiću.

Pretresom je pronađeno i oduzeto više predmeta koji će se koristiti u daljoj istrazi.

foto: AP

Lokalni mediji upozoravaju da bi Topić mogao da se okarakteriše kao istinski predator koji je sa četiri Fejsbuk profila imao po nekoliko hiljada prijatelja na kojima su kao profilne fotografije uglavnom fotografije dece.

Kako se navodi, osumnjičeni se, iako je znao da je reč o deci uzrasta 12 i 13 godina, dopisivao sa njima, na početku ih ispitivajući o svakodnevnim stvarima, a kasnije o njihovom seksualnom životu.

Devojčice je ispitivao da li bi htele da imaju seksualni odnos sa njim, postavljao razna lascivna pitanja i slično, a navodio je žrtve da se fotografišu bez odeće i da mu šalju fotografije.

"Roditelje maloletika savetujemo da budu maksimalno oprezni prilikom korišćenja društvenih mreža i da ne objavljuju fotografije dece, da ne prihvataju za prijatelje ljude koja lično ne poznaju, da ne komuniciraju sa nepoznatima i ne daju svoje lične podatke, ali i podatke o drugim ljudima. O istom treba da pouče i svoju decu", naglašava se u saopštenju iz MUP-a Srpske.

Kurir.rs/RTRS Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja