OTKAZANA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA BIH: Nije postignut dogovor o Tegeltiji, Dodik povukao zahtev!
Foto: AP

i dalje bez mandatara

OTKAZANA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA BIH: Nije postignut dogovor o Tegeltiji, Dodik povukao zahtev!

Bosna i Hercegovina -

Sednica Predseništva Bosne i Hercegovine sa samo jednom tačkom dnevnog reda otkazana je nakon što se članovi Predsedništva BiH nisu usaglasili u vezi imenovanja Zorana Tegeltije za mandatara novog saziva Saveta ministara BiH.

Sednica je otkazana na zahtev Milorada Dodika koji je prošle nedelje podneo zahtev za njeno održavanje. Na današnjoj sednici trebalo je da dođe do rasprave o imenovanju Zorana Tegeltije za mandatara Saveta ministara.

Komšić je nakon sednice potvrdio novinarima rekao da je Dodik povukao zahtev za sednicu i da ga više neće podnositi.

Milorad Dodik najavio je novinarima konferenciju za medije u 14:30 sati u Istočnom Sarajevu. Razlog zbog kojeg se neće glasati o Tegeltiji još uvek nije poznat.

foto: Printscreen RTRS

Zoran Tegeltija je u proteklim danima i nedeljama prošao sve provere, OSA-e, SIPA-e i CIK-a, pa kao takav formalno-pravno može biti imenovan za mandatara koji će sastaviti novi saziv Saveta ministara BiH.

Od ranije su poznati stavovi Željka Komšića i Šefika Džaferovića da neće glasati za imenovanje mandatara, dok se ne usvoji odluka o slanju Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) u Brisel. S druge strane Dodik je poručio da od toga nema ništa.

Kurir.rs/Radio Sarajevo/Avaz.ba

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track