Najnovije vesti

POTRESNA ISPOVEST BRATA UBIJENOG SARAJEVSKOG POLICAJCA: Bio mi je oslonac u životu i zamena za oca koji je poginuo u ratu! Sve manje se nadam da će ubice biti otkrivene! (FOTO, VIDEO)
Foto: Avaz.ba/S. Saletović

tuga

POTRESNA ISPOVEST BRATA UBIJENOG SARAJEVSKOG POLICAJCA: Bio mi je oslonac u životu i zamena za oca koji je poginuo u ratu! Sve manje se nadam da će ubice biti otkrivene! (FOTO, VIDEO)

Bosna i Hercegovina

Na jučerašnji dan, tačno pre deset meseci, u sarajevskom naselju Alipašino Polje na policajca Adisa Šehovića i njegovog kolegu Davora Vujinovića svirepe ubice su sasule rafal. 

"Budim se s tim svaki dan. Teško je živeti s tim, ali ne možeš reći kada ćeš umreti", ovim rečima je počeo potresnu ispovest Alen Šehović, brat ubijenog policajca Adisa Šehovića.

Alen, koji je ranije odbio mnoge medije, pristao je da govori za Avaz.ba.

foto: Printscreen

Sasuli rafal

"Kao stariji brat, bio mi je oslonac u životu i zamena za oca koji je poginuo u ratu", drhtavim glasom kaže Alen.

Kolege pokojnog Adisa stalno zovu Alena, a često i sam svrati do Policijske stanice Novi Grad, gde mu je radio brat, pa je tako donekle i sam upućen u veliku istragu.

"Uvek mi kažu da sastavljaju kockice zločina. I to je sve. U istragu se se odavno uključile sve bh. policijske agencije, pa i one u regiji, uključujući i američki FBI. Ali, teško je, nema vozila, nema puške, nemaju dokaze... Kako vreme odmiče sve manje se nadam da će ubice biti otkrivene", govori Alen.

foto: Avaz.ba/A. Durgut

Nema odštete

I Alen je svestan da njegovog brata ne može ništa vratiti, ali je rekao da su nadležne institucije, pogotovo njegove kolege, na razne načine pomagale Adisovoj supruzi i detetu. Na pitanje da li je neko spominjao odštetu od 100.000 KM, koliko iznosi život sarajevskog policajca, Alen nam je rekao da nije.

Policajci Adis Šehović i Davor Vujinović su ubijeni u zoru 26. oktobra 2018. u Geteovoj ulici, u C-fazi Alipašinog Polja, sat i po pre završetka smjene. Bili su u službenom vozilu kada je na njih ispaljeno tridesetak metaka. Prve informacije bile su da su likvidirani nakon što su zatekli automafiju u akciji krađe vozila.

foto: Avaz.ba/A. Durgut

U narednim danima usledila je serija hapšenja onih koji se mogu dovesti u vezu s ovim zločinom. U početku je Njegoslav Milinković imenovan kao glavni osumnjičeni te je uhapšen, ali je ubrzo pušten, jer je imao alibi.

Potom su uhapšeni Miloš Obradov, Stefan Samardžija i Srđan Sokolović te Srećko Trifković. Iako su pušteni nakon ispitivanja, ponovo su uhapšeni, ali ubrzo i pušteni. Nakon što su se obratili medijima, ponovo su uhapšeni.

foto: printscreen Avaz.ba

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Avaz.ba/ S.Saletović

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...