SAMO NIŽU SKANDALE: Posle trovanja dece u sportsko-rekreativnom centru u BiH, buknuo je požar!
Foto: Youtube/Firdews Ba

nova drama

SAMO NIŽU SKANDALE: Posle trovanja dece u sportsko-rekreativnom centru u BiH, buknuo je požar!

Bosna i Hercegovina -

Nakon skandala s trovanjem dece, Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići kod Olova suočio se s novim problemom nakon što je prekjuče, rano ujutro, buknuo požar na jednom od pomoćnih objekata.

Uviđaj je obavljen pod nadzorom Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

Kako je rekla portparol Tužilaštva Mirna Poljac, juče posle 15 časova završen je uviđaj uz prisustvo veštaka protivpožarne struke.

"Informacije o uzroku nastanka požara imaćemo nakon što veštak dostavi svoj pismeni nalaz", kaže Poljac.

Iz tužilaštva nisu mogli reći šta je utvrđeno prvim preliminarnim rezultatima istrage, odnosno radi li se o namerno podmetnutom požaru te gde je tačno izbio, odnosno na kojem spratu.

Ali, kako saznaje Avaz, simptomatično je da je požar najverovatnije buknuo na drugom spratu hotela, gde su boravila deca koja su imala stomačne tegobe.

Podsećanja radi, nakon konzumiranja hrane i pića, čak 18 dece dobilo je stomačne tegobe i imalo simptome trovanja. Deca su konzumirala pileće meso, nakon čega su prvobitno osetili bolove u stomaku, a potom su počeli povraćati.

foto: Profimedia

Čak 16 njih javilo se na Kliniku za infektivne bolesti KCUS, a dva tinejdžera primljena su u bolnicu u Istočnom Sarajevu. Iz Inspekcije ZDK oglasili su se saopštenjem da ne mogu otkriti uzroke trovanja, odnosno rezultate analize hrane i da taj podatak može saopštiti samo dežurni tužilac.

Poljac je rekla da tužilaštvo do juče nije zaprimilo nalaz mikrobiološkog veštačenja. Nakon što dobiju nalaz i postupajući tužilac obavi njegovu detaljnu analizu, izaći će u javnost s rezultatima veštačenja.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track