AKTIVIRALA RUČNU BOMBU: Ovo je Zeničanka (22) koja je izvršila samoubistvo u stanu!
Foto: Društvene mreže/Avaz.ba

nezapamćena tragedija

AKTIVIRALA RUČNU BOMBU: Ovo je Zeničanka (22) koja je izvršila samoubistvo u stanu!

Bosna i Hercegovina -

Zenica je u šoku nakon nezapamćene tragedije koja se preksinoć dogodila u stambenom kompleksu Makovi na Crkvičkom Brdu kada je Naida Čičak (22) počinila samoubistvo aktiviranjem ručne bombe.

Brojni prijatelji ostali su zatečeni vešću da je vedra devojka, koja je u stanu živela sama kao podstanar, odlučila da digne ruku na sebe.

Podsetimo, meštani Makova su su šokirani događajem koji se dogodio u njihovom komšiluku. Kako su medijima ispričali, čuli su jak udarac.

"Mislili smo, najpre, da je nešto u "Železari". Nisam mogla, iskreno, ni pomisliti da je neko aktivirao bombu u svom stanu. Čuo se jak udarac! Ubrzo su stigli policija i vatrogasci, shvatila sam da se nešto desilo u našem ulazu", priča meštanka Makova, inače komšinica stradale Zeničanke.

Ostali meštani, takođe, sa nevericom su komentarisali ovaj slučaj.

foto: Avaz.ba/S. Saletović

Podsetimo, do nezapamćene tragedije došlo je sat posle ponoćiu.

Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK, izjavila je ranije za Avaz.ba da svi dosadašnji dokazi upućuju na to da se radi o samoubistvu.

"Najverovatnije se radi o ručnoj bombi. Tom prilikom nastupila je smrt Zeničanke, koja je u tom trenutku bila sama u stanu", govori ona.

Obavljen je uviđaj na licu mesta, a njim je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva ZDK, dok Alić ističe da se, prema svim do sada prikupljenim činjenicama, najverovatnije radi o samoubistvu.

Kurir.rs/source.ba/Avaz.ba

Foto: Društvene mreže/Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja