Najnovije vesti

SUPER DROGA STIGLA U BiH: Ajs je 10 puta jači od kokaina, evo za koliko može da izazove smrt! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: Profimedia

za sada male količine

SUPER DROGA STIGLA U BiH: Ajs je 10 puta jači od kokaina, evo za koliko može da izazove smrt! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Bosna i Hercegovina

Opasna droga "ajs" za koju stručnjaci tvrde da je 10 puta jača i razornija od kokaina, pojavila se i na podrucju Bosne i Hercegovine.

Pripadnici PU Bijeljina zaplenili su sedam grama te droge i za sada je to jedino područje u BiH gđe je ona pronadena, navodi portal Klix.

 

U Bijeljini su uhapšene tri osobe, dok se za još šest traga. Osim droge "ajs" pronadeni su marihuana, spid i ekstazi.

 

Prema podacima MUP-a Kantona Sarajevo, policijski službenici u proteklom periodu nisu imali zaplenu ove droge pa se pretpostavlja da ona i nije stigla na to podrucje u većim kolicinama.

 

Ipak, u njihovoj kampanji "Izaberi život, a ne drogu", navedeni su simptomi i posledice korištenja i ove droge. Osoba koja ga uzme može ostati budna i hiperaktivna cak do 24 sata, a poznati su slučajevi i do nekoliko dana. Prve posledice koje se javljaju su nagli su gubitak težine i nesanica.

Nakon njih dolazi nemogucnost bilo kakvog uživanja i teška depresija. One vode do potpunog otudenja i nemogućnosti komunikacije. Slede agresija i nasilje, pa teške paranoje. Smrt koja završava ovu priču najčešće je prouzrokovana moždanim udarom ili infarktom.

 

Osobe koje konzumiraju ovu vrstu droge mogu pokazivati simptome psihoze kao što su paranoja, vizuelne i slušne halucinacije i deluzije. Ova vrsta droge prvi put se pojavila na americkom tržištu 1990-ih godina.

 

Australija je u junu ove godine zaplijenila rekordnu kolicinu od 1,6 tona ove opasne droge skrivenu u zvucnicima poslatim sa Tajlanda, cija je vrijednost procijenjena na više od milijardu dolara.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...