Najnovije vesti

IZETBEGOVIĆ NAJAVIO KONAČNO FORMIRANJE VLASTI U BIH: Verujem da će sve biti gotovo do kraja meseca
Foto: EPA

kriza vlasti

IZETBEGOVIĆ NAJAVIO KONAČNO FORMIRANJE VLASTI U BIH: Verujem da će sve biti gotovo do kraja meseca

Bosna i Hercegovina

Predsednik bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas pre početka sednice Glavnog odbora stranke u Sarajevu kako veruje da će vlast na državnom nivou BiH biti formirana do kraja meseca, ako, kako je naveo, ne bude puno uslovljavanja.

Kako prenosi Klix.ba, on je rekao da je međunarodna zajednica angažovana na tome da se vlast što pre formira i da se neće odustati od ranije utvrđenih zakona, principa, i da unutar toga valja tražiti rešenje.

 

"Verujem da će biti do kraja meseca dogovoreno, jer imamo približene krajnje stavove", rekao je predsednik SDA, dodavši kako to ne zavisi od njih samih, odnosno da se nada da neće biti uslovljavanja i tvrdoglavosti s druge strane.

 

Naveo je kako su pregovori u toku i da ne može govoriti o detaljima.

"Izmene Izbornog zakona ne smeju biti uslov za formiranje vlasti", rekao je Izetbegović, dodavši da smatra da će Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) odustati od tog uslova.

 

Na sednici Glavnog odbora SDA će biti izabrana rukovodstva odbora, 17 preostalih članova Predsedništva i generalni sekretar stranke.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...