Najnovije vesti

ČOBANIN UBIO GAZDU ZBOG RAKIJE: Već bio u zatvoru zbog ubistva komšije
Šuvira snimljen 2008. godine tokom suđenja za ubistvo, Foto: Avaz.ba

posle burne svađe

ČOBANIN UBIO GAZDU ZBOG RAKIJE: Već bio u zatvoru zbog ubistva komšije

Bosna i Hercegovina

Čobanin Uroš Šuvira (38) iz Sijekovca kod Bosanskog Broda uhapšen je zbog sumnje da je ubio svog gazdu Zdravka Bosančića (87) u Gornjem Ratkovu kod Ribnika.

Zločin se dogodio u ponedeljak oko 3.30 sati u Bosančićevoj kući. Prema nezvaničnim informacijama, zločinu je prethodila svađa između čobanina i gazde zbog rakije.

Navodno je Šuvira tražio od gazde da mu da rakiju, što je on odbio.

Došlo je do naguravanja i tuče i, prema jednoj verziji priče, Šuvira je snažno odgurnuo Bosančića, koji je pao i udario glavom od sto i preminuo.

Prema drugoj verziji, čoban je pretukao gazdu i naneo mu teške povrede glave, usled kojih je preminuo.

foto: Profimedia

Meštani Gornjeg Ratkova u šoku kažu da je Bosančić bio dobar domaćin, koji se bavio poljoprivredom i stočarstvom. Pričaju da je godinama u penziji koju je zaradio radeći u lokalnoj školi.

Osumnjičeni Uroš Šuvira već je odležao kaznu od osam godina zatvora zbog ubistva komšije Muharema Beširevića (75) u Sijekovcu. Zločin se dogodio u julu 2007. U presudi se navodilo da je Šuvira u noćnim satima ušao u kuću žrtve i vikao mu da se “kloni njegove majke”. Došlo je do tuče, u kojoj je brutalno pretukao Beširevića.

Porodica ubijenog Zdravka Bosančića našla se u žiži javnosti u maju 2018., kad im je grom ubio stado od 89 ovaca. U medijima su se spominjali i kao jedna od najstarijih porodica u opštini Ribnik, čiji su članovi bili dugovečni, a neki su poživeli i više od 100 godina.

Kurir.rs/Avaz.ba (O. Matavulj) Foto: Avaz.ba

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja