SVE BOLJI USLOVI NA JAHORINI! Uručena nagrada za milioniti prolaz i otvoren hangar za helikopter
Foto: Privatna Arhiva

OTVOREN I HANGAR ZA HELIKOPTERE

SVE BOLJI USLOVI NA JAHORINI! Uručena nagrada za milioniti prolaz i otvoren hangar za helikopter

Bosna i Hercegovina -

Na Jahorini je otvoren hangar za helikopter koji će u toku zimske sezone svakodnevno biti na raspolaganju službama. Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić izjavio je da je ovaj centar uložio maksimalne napore da bezbednost na planini bude na najvišem nivou, radi čega je obezbeđena podrška Helikopterskog servisa Republike Srpske i Republičke uprave civilne zaštite.

"Helikopter će se na planini nalaziti 24 časa sa dva pilota i to je samo jedan od projekata koje smo ove godine ostvarili. Otvaranjem hangara i dolaskom helikoptera najviše će dobiti skijaši, jer ako helikopter spasi jedan život, uradili smo mnogo. Ljudski život nema cenu", rekao je Ljevnaić.

foto: Privatna Arhiva

Predsednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek istakao je da je ponosan što je ovo prvi centar u jugoistočnoj Evropi koji može svojim posetiocima da ponudi usluge Helikopterskog servisa.

"Sve što smo realizovali na Jahorini, uradili smo i uz pomoć Vlade Republike Srpske. Ovo je kontinuirani vid podrške Vlade i premijera Srpske Radovana Viškovića, kao i direktora Helikopterskog servisa Bobana Kusturića", naveo je Elek.

Pilot Helikopterskog servisa Zorislav Ivanović dodao je da je njihova podrška na planini samo nastavak aktivnosti koje Helikopterski servis Srpske svakodnevno sprovodi kroz širok spektar operacija koje izvode. On je rekao i da je izgradnjom hangara za helikopter na Jahorini napravljena mogućnost da daju podršku stanovništvu i svim gostima te da brže odreaguju kada se pojavi potreba za vazdušnim transportom.

foto: Privatna Arhiva

Zamenik direktora Republičke uprave Civilne zaštite Darko Ljuboje rekao je da su pripadnici ove službe uvek na raspolaganju građanima i privrednim društvima u Srpskoj.

"U saradnji sa opštinom Pale i Olimpijskim centrom potpisali smo ugovor o pružanju pomoći, odnosno obezbedili smo sanitetsko vozilo i medicinskog radnika", istakao je Ljuboje.

Na Jahorini je danas uručena i nagrada za jubilarni milioniti prolaz. Osmogodišnji Jovan Stevanović iz Šapca milioniti je prolaznik i kao poklon je dobio skije koje mu je uručio muzičar Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus. Osmogodišnji Jovan obradovao se poklonu i zahvalio Olimpijskom centru Jahorina te je dodao da sa nestrpljenjem iščekuje da proba nove skije upravo na jahorinskim stazam.

foto: Privatna Arhiva

Pušić je pohvalio izgled Jahorine koju krase uređene staze, dobra organizovanost, a sistem za veštačko osnežavanje čini planinu velikim skijaškim centrom.On je pozvao sve koji žele da skijaju sa njim, da to mogu uraditi svakim danom od 12.30 časova na stazi "Poljice".

Iz Olimpijskog centra "Jahorina" pozvali su sve da posete planinu u narednim danima i uživaju u svemu što ova olimpijska ljepotica nudi tokom zime. Sutra u 21.30 časova u hotelu "Vučko" posjetioce planine očekuju smijeh i zabava uz stendap komediju "Ero sa ovoga svijeta", u izvođenju Željka Ninčića. Dok će u nedjelju, 9. februara, u Olimpijskom baru na vrhu Jahorine u 17.00 časova biti organizovan luksuzni događaj /International Cigar Lopar & Whisky night/, uz adekvatnu muziku i ketering.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track