MOSTARSKI HULIGANI UDARILI NA ANTIFAŠISTE: Ka autobusima poletele baklje, a onda su intervenisali specijalci (VIDEO)
Foto: Screenshot Youtube Klix.ba

brutalno

MOSTARSKI HULIGANI UDARILI NA ANTIFAŠISTE: Ka autobusima poletele baklje, a onda su intervenisali specijalci (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Manja grupa huligana danas je u Mostaru bakljama, kamenicama i bocama gađala veliku grupu antifašista koji su se okupili na centralnoj svečanosti manifestacije Dani antifašizma u Mostaru.

Prilikom izlaska sa Partizanskog groblja blizu 2.000 članova antifašističkih udruženja iz BiH i regiona, došlo je do nemilih scena kada su sa suprotne strane ulice poletele staklene boce, kamenice i baklje, javlja Klix.ba.

Brzom intervencijom specijalne policije huligani su rasterani i situacija se smirila, a polaganjem venaca i dodelom Februarskih priznanja uz prigodnu svečanost na Partizanskom spomen-obeležju završen je program obeležavanja Dana antifašizma uz poruke da je borba za antifašizam potrebnija sada nego ikada.

Huligani su pre napada skandirali razne parole, a oštećeno je nekoliko autobusa kojim su stigli članovi antifašističkih udruženja.

Antifašiste su i danas na ulazu u Partizansko groblje dočekali grafiti s fašističkim i ustaškim simbolima.

Iako je bilo planirano da povorka sa sudionicima manifestacije propešači deonicu od Musale do Partizanskog groblja, policija je odlučila da se učesnici na mesto održavanja središnjeg programa prebace autobusima.

Sekretar pokreta Jugoslovenski centar Tito Beograd Boris Petković kazao je kako je danas na ovim prostorima više fašizma nego što ga je bilo u vreme Drugog svetskog rata.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Screenshot Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track