KONJIČKI PAROH MILAN IMA KORONA VIRUS: Zarazio se na proslavi sa 200 zvanica, sada poziva sve da ostanu kućama
Foto: Topportal.info

nema nikakve simptome

KONJIČKI PAROH MILAN IMA KORONA VIRUS: Zarazio se na proslavi sa 200 zvanica, sada poziva sve da ostanu kućama

Bosna i Hercegovina -

Konjički paroh Milan Bužanin, jedan je od četvorice Konjičana kod kojih je potvrđen koronavirus. Pozvao je sve koji su bili s njim u kontaktu, kao i sve ostale ljude da ostanu u samoizolaciji i poštuju uputstva i naredbe.

Bužanin kaže da nema nikakve simptome i da se dobro oseća. “Kod kuće sam, u samoizolaciji. Nemam nikakvih simptoma i dobro se osećam. To su zasad uputstva doktora. Pozivam sve ljude da ostanu u izolaciji, da se virus ne širi. Pozivam i sve koji su bili sa mnom u kontaktu da se jave svojim lekarima i da ostanu u samoizolaciji“, navodi Bužanin.

Konjički paroh bio je 11. marta na proslavi 70 godina preduzeća “Igman“ u Konjicu.

foto: Youtube/Printscreen

“Bio sam na proslavi i na večeri u hotelu. Sa mnom za stolom sedeo je muškarac iz Čačka. On je u ponedeljak javio da je pozitivan na COVID -19. Svi koji smo sedeli s njim za stolom, nas četvorica, odmah smo se javili nadležnim službama i testirali. Danas smo dobili rezultate da smo nas četvorica pozitivni“, kazao je Bužanin.

Njegova supruga i dve ćerkice takođe su u samoizolaciji. One su dobro i nemaju nikakve simptome.

U Konjicu je zaraza potvrđena i kod direktora “Igmana“ Đahida Muratbegovića i pevača Berina Buturovića koji je nastupao na proslavi i još jednog muzičara iz društva.

Zaražena je i direktorka fabrike "Ginex" iz Goražda Munevera Fočo. Ona je bila u kontaktu sa ranije zaraženim osobama iz Konjica koji su prošle sedmice bili na skupu u fabrici Igman.

Na prošlosedmičnom događaju, na kojem je učestvovalo skoro 200 ljudi, a među kojima su bili i federalni premijer Fadil Novalić i ministar Nermin Džindić, među zvanicama je bio i direktor Slobode iz Čačka, kojem je kasnije utvrđen koronavirus.

Kompanija „Igman“ d.d. Konjic obustaviće proizvodnju na 2 nedelje.

Uradiće se detaljna dezinfekcija i deratizacija kompletne fabrike kako bi za 14 dana radnici mogli da se vrate na posao. Igman zapošljava 1.255 radnika i najjače je preduzeće namenske industrije u FBiH.

Kurir.rs/Topportal.info

Foto: Topportal.info

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track