CRNA GORA KONTROLIŠE SVEŠTENSTVO SPC: Tri sveštenika odvedena na informativni razgovor
Foto: Facebook/Историја Црне Горе

na raportu

CRNA GORA KONTROLIŠE SVEŠTENSTVO SPC: Tri sveštenika odvedena na informativni razgovor

Crna Gora -

Sveštenik Mitropolije crnogorsko primorske Srpske pravoslavne crkve (SPC) Momčilo Krivokapić priveden je u četvrtak uveče zbog održavanja molebana kojem je prisustvovalo više od 20 ljudi u crkvi Svetog Nikole u Kotoru, u kojoj je paroh, i pored zabrane javnih okupljanja, objavili su podgorički mediji.

Policija je privela i njegovog sina Nemanju koji je takođe svešteno lice.

Mitropolija SPC, nakon naredbe o zabrani okupljanja zbog širenja koronavirusa, saopštila je da će poštovati odluku Vlade Crne Gore i da će svoje verske obrede prilagoditi novonastaloj situaciji koristeći sredstva savremene elektronske komunikacije.

Kako se navodi, paroh Krivokapić je nedavno odbacio upozorenja Instituta za javno zdravlje da se vodi računa o higijeni i utvrdio da se niko ko dolazi na liturgiju i uzima pričešće iz iste kašičice ne može zaraziti, jer je čin pričesti "čito djelo".

Pobjeda piše i da je policija privela jeromonaha Savu Aleksandra Vukajlovića koji služi u manastiru Đurđevi stupovi u Beranama jer je pokušao da pređe granicu između Srbije i Crne Gore.

Priveden je tužiocu u Bijelom Polju koji mu je na teret stavio krivično delo nedozvoljenog prelaska državne granice.

Vukajlović je strani državljanin, nije imao prijavljen boravak u Crnoj Gori, navodi podgorički list.

"Nije reč o hapšenju niti sam priveden kod tužioca. Trenutno se u policijskoj stanici spremam da dam izjavu jer sam pozvan na informativni razgovor. Prema meni se odnose krajnje profesionalno i bratski od policajca do komandira stanice. Netačni su navodi koje su objavili pojedini mediji", kazao je otac Savo Vukajlović, posle vesti da je uhapšen i sproveden kod tužioca u Bijelom Polju zbog ilegalnog prelaska granice kako bi izbegao samoizolaciju...

Kurir.rs/Beta

Foto: Facebook/Историја Црне Горе

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track