DODIK: Cilj Rezolucije je omalovažavanje stradanja Srba u Drugom svetskom ratu! To je podvala Sarajeva!
Foto: Youtube prtscr / Klix.ba

otklanjanje od zločina

DODIK: Cilj Rezolucije je omalovažavanje stradanja Srba u Drugom svetskom ratu! To je podvala Sarajeva!

Bosna i Hercegovina -

Predsednik SNSD-a i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je danas da je cilj Rezolucije o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta, koju je usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, da omalovaži sva stradanja Srba u Drugom svetskom ratu.

"Ova rezolucija je podvala političkog Sarajeva, koje je koristilo jedan trenutak u kojem je htelo da podvali ozbiljne političke neistine da saopšti svoje već ranije pripremljene istine da ponizi srpske žrtve i da se otkloni od stradanja koje se dešavalo u Drugom svetskom ratu", rekao je Dodik na sednici Skupštine Republike Srpske povodom razmatranja Informacije o rezoluciji poštovanja žrtava fašističkog režima i pokreta Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Dodik je istakao da se Rezolucija predstavlja i pokušava da bude osuda zločina, ali se u suštini otklanja od zločina.

"Reč je o dokumentu koji počiva na potpunom revizionizmu. Ovaj dokument je nastao kao interpretacija netačnih, iskrivljenih istorijskih činjenica sa željom da se politički zloupotrebi tema, da se omalovaže stradanja, glorifikuju nečiji drugi uticaji i da se ta tema po njima definitivno zaklopi, otvori za neke druge teme koje ćemo moći da gledamo u narednih mesec i po dana", rekao je Dodik.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Youtube prtscr / Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track