Najnovije vesti

DODIK PORUČIO DŽAFEROVIĆU: Nemojte da pretite Srpskoj! Ono što ste uradili Hrvatima, nama sigurno nećete! Nećemo nestati
Foto: Youtube prtscr / Klix.ba

jasna poruka

DODIK PORUČIO DŽAFEROVIĆU: Nemojte da pretite Srpskoj! Ono što ste uradili Hrvatima, nama sigurno nećete! Nećemo nestati

Bosna i Hercegovina

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović nije autoritet, niti relevantan da priča o Republici Srpskoj.

"Razlika između mene i Džaferovića je ta što je on bio komadant u ratu, a ja samo političar. Bio sam poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske što mi je bio ratni raspored, dok je Džaferović bio komadant policije koja je morala da procesuira one koje su sekli srpske glave u Zenici, gde je bila njegova zona odgovornosti, a ništa nije preduzeo. I ko je on da priča šta mi možemo ili ne? Nije uopšte relevantan", rekao je Dodik novinarima.

On je istakao i da Džaferović nije autoritet koji bi mogao nešto da priča jer je 15. avgusta 1993. ili 1994. godine, o čemu postoje zapisi tadašnjeg Centra službi bezbednosti Zenica, prisustvovao odsecanju glava srpskim vojnicima što su radili mudžahedini. 

foto: Youtube prtscr / N1

"Nijednog trenutka nisam bio prisutan, niti gledao kada su stradali pripadnici drugih naroda. On ništa nije preduzeo i zaštitio ratne zarobljenike koje štiti međunarodna konvencija. Zašto ih nije zaštitio? Kako da mi verujemo u BiH koju on predstavlja?", upitao je Dodik.

Prema njegovim rečima, Džaferović ima najmanju mogućnost da preti Srbima.

"Nemojte vi nama pretiti! Srbi ne mrze Bošnjake, ali ono što su uradili Hrvatima, nama sigurno neće! Oni su Hrvate majorizovali u Federaciji BiH, a sada žele da to urade i sa Srbima u uverenju da ćemo nestati i da ća nas biti manje. Naravno da nećemo nestati", poručio je Dodik.

Džaferović je ranije izjavio da Republika Srpska mož biti samo administraivna jedinica unutar ustavopravnog poretka BiH ili ne postojati kao entitet, uz poruku "da dobro povedu računa o tome".

Kurir.rs / Tanjug,  Foto: Youtube prtscr / Klix.ba

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...