DODIK: OBA će biti agencija svih ili je neće ni biti
Foto: Printscreen Youtube/ ATV

agencija izvan kontrole

DODIK: OBA će biti agencija svih ili je neće ni biti

Bosna i Hercegovina -

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je Obaveštajno-bezbednosna agencija izvan javne kontrole i poručio da ona ne može da bude obaveštajna agencija samo jednog naroda nego svih ili je, kako je kazao, neće biti.

"Kako stvari stoje, veoma će upitno biti da li će je biti", rekao je Dodik.

On je rekao da mu nije poznato da je direktor Obaveštajno-bezbednosne agencije Osman Mehmedagić danas saslušan u Tužilaštvu BiH u dva predmeta i da te stvari ne prati, nego neki drugi rad, ali je istakao da je bilo puno zloupotreba sa pozicije na kojoj se nalazi.

Dodik je rekao da je očigledno da je OBA izvan javne i parlamentarne kontrole, da su pokušali da podmite i potkupe sve što može da odlučuje o njihovom statusu, a jedino SNSD godina govori da to ne valja i da to ne može da bude obaveštajna organizacija jednog naroda, jedne političke partije i jednog čoveka nego obaveštajna agencija svih.

Dodao je da neki što nezakonito rade moraju da odgovaraju u skladu sa zakonom, ističući da ne želi da o tome govori jer postoje nadležni za to.

Direktor OBA Osman Mehmedagić danas je tokom jednočasovnog ispitivanja dao iskaz u Tužilaštvu BiH, ali nakon saslušanja nije davao izjave novinarima.

Mehmedagić je u Tužilaštvo ispitan o validnosti fakultetske diplome, a u okviru druge istrage o nedavnom izuzimanju snimka sa video-nadzora iz poslovnice "BH pošte" u Sarajevu. Osim njega, saslušan je još jedan zaposleni iz ove agencije.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track