HRVATSKI SVEŠTENIK OSRAMOTIO PROFESIJU: Udario pešaka pa pobegao, nesrećnika dok je bio u nesvesti opljačkao radnik Hitne pomoći
Foto: Profimedia

tuga

HRVATSKI SVEŠTENIK OSRAMOTIO PROFESIJU: Udario pešaka pa pobegao, nesrećnika dok je bio u nesvesti opljačkao radnik Hitne pomoći

Hrvatska -

Neverovatnu beskrupuloznost pokazao je 35-godišnjak iz Jarmine, za kojeg se sumnja da je 19. septembra 2020. godine opljačkao 57-godišnjaka koji je bio u nesvesti, nakon što ga je udario kombi koji ga je odbacio u odvodni kanal.

Vozač kombija, 65-godišnjak iz Tovarnika, a nezvanično saznaje Jutarnji list da je upravo lokalni paroh Stjepan Vukovac, koji je udario 57-godišnjaka, pobegao sa mesta nesreće, a da o tome nije obavestio hitnu pomoć ili policiju.

Zbog toga je zaradio krivične prijave zbog izazivanja saobraćajne nesreće i nepružanja pomoći. Pastor je kasnije rekao nekim ljudima u selu da misli da je nešto udario i zaustavio se nakon nekih 50-100 metara, ali da ništa nije video, pa je nastavio da vozi.

Policija ga je otkrila dva dana nakon nesreće. Povređeni pešak ostao je da leži u nesvesti u kanalu, ali nedugo zatim naišao je 54-godišnjak iz Ilače, a čim je u kanalu ugledao muškarca, zaustavio se i pozvao hitnu pomoć i policiju.

Povređeni je potom prevezen u Opštinsku bolnicu Vinkovci, gde je morao da sanira teške povrede koje je pretrpeo, ali i da utvrdi identitet, jer kod sebe nije imao nikakva dokumenta.

Kada je došao do toga, policiji je rekao sve čega se setio, ali i da im je u džepu bio novčanik sa novcem i ličnim dokumentima. Pred njima je policija imala potencijalnu tešku krađu.

Oni su odmah otvorili istragu, ispitali sve koji su bili u bilo kakvom kontaktu sa žrtvom i pre nekoliko dana saznali da bi počinilac krađe mogao biti 35-godišnjak iz Jarmine kojeg su krivično prijavili.

Ali ono što je dodatno zapanjujuće u ovom slučaju je da je prema nezvaničnim informacijama reč o radniku Hitne pomoći koji je otišao na intervenciju.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track