DODIK UPUTIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI PATRIJARHA IRINEJA: Njegovim odlaskom naša Crkva je izgubila istinskog pastira svog naroda
Foto: Profimedia

republika srpska

DODIK UPUTIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI PATRIJARHA IRINEJA: Njegovim odlaskom naša Crkva je izgubila istinskog pastira svog naroda

Bosna i Hercegovina -

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je iskreno saučešće svim arhijerejima Srpske pravoslavne crkve, monaštvu, sveštenstvu i vernom narodu povodom smrti patrijarha srpskog Irineja.

Dodik je poručio da je odlaskom patrijarha Crkva izgubila velikog molitvenika i istinskog pastira svog naroda, a građani Republike Srpske i velikog prijatelja.

Patrijarh Irinej je, ističe Dodik, sa građanima Republike Srpske delio i dobro i zlo od kako je stupio na patrijaršijski tron.

Srpski član Predsedništva BiH istakao je da se njegova svetost patrijarh Irinej "preselio u večnost odakle će i dalje svojim molitvama paziti na svoj narod".

"Ostajemo večno zahvalni za svu ljubav, pažnju i blagoslove koje smo kao narod i Republika dobijali od patrijarha Irineja", naveo je Dodik saopšteno je iz njegovog Kabineta.

Njegova svetost arhiepiskop pećki, mitropolit beogradsko-karlovački i patrijarh srpski Irinej (Gavrilović) umro je jutros u Vojnoj kovid bolnici "Karaburma" u Beogradu.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track