DOŠAO IZ NEMAČKE U BOSANSKI ŠAMAC, PA SILOVAO DEVOJKU: Preko društvene mreže je nagovorio da se nađu, a onda je napao
Ilustracija, Foto: Shutterstock

na benzinskoj pumpi

DOŠAO IZ NEMAČKE U BOSANSKI ŠAMAC, PA SILOVAO DEVOJKU: Preko društvene mreže je nagovorio da se nađu, a onda je napao

Bosna i Hercegovina -

F. Z. (24) iz Vukosavlja uhapšen je zbog sumnje da je silovao 18-godišnju devojku u unajmljenoj sobi u prenoćištu na benzinskoj pumpi u Bosanskom Šamcu.

Devojka je silovanje prijavila 21. decembra policiji u Bosanskom Šamcu navodeći i identitet napadača, koji je ubrzo pronađen i uhapšen. Kako se saznaje, radi se o mladiću koji živi i radi u Nemačkoj i povremeno dolazi u BiH. Oni su se poznavali iz viđenja.

Međutim, poslednjih šest meseci su često komunicirali preko društvenih mreža. U tim kontaktima dogovorili su da se sastanu kada se on vrati u BiH.

Sastali su se na benzinskoj pumpi i prvi rezultati istrage ukazuju da devojka nije pristala da s njim ima seksualni odnos, već je na to bila prisiljena.

"On je tu iznajmio sobu i uspeo da je namami unutra tako što je od nje uzeo mobilni telefon. Potom ju je, pod pretnjom, uveo u sobu i silovao. Nakon toga je seo u "audi", nemačkih registracija, i odvezao se. Posle prijave naknadno ga je pronašla policija iz Modriče", navodi izvor blizak istrazi.

policija bih
foto: RTRS

Pojašnjava da su radom na terenu inspektori uspeli da potvrde navode iz prijave. Pronađeni su i dokazi da su osumnjičeni i žrtva u kritično vreme boravili na benzinskoj pumpi.

"Prema prijavi su postupili policijski službenici i operativnim radom na terenu F. Z. je lociran i uhapšen. Nakon kriminalističke obrade, predat je u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju uz izveštaj o krivičnom delu silovanja", rekla je portparolka PU Bijeljina Aleksandra Marić.

Nakon ispitivanja, dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj zatražio je da mu se odredi jednomesečni pritvor. O predlogu će odlučivati sudija za prethodni postupak dobojskog suda.

Kurir.rs/Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja