Najnovije vesti

DODIK: Uveren sam da će Republika Srpska biti samostalna! Srbi nikad nisu bili svesniji svog identiteta!
Foto: Kurir TV prtscr

jača nacionalno jedinstvo

DODIK: Uveren sam da će Republika Srpska biti samostalna! Srbi nikad nisu bili svesniji svog identiteta!

Bosna i Hercegovina

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da Srbi nikad nisu bili svesniji svog identiteta i da to uverenje zasniva na zajedničkim stavovima većine po pitanju prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Dodik je za MIS televiziju iz Australije, koju prenosi RTRS, rekao da je uveren da će Republika Srpska biti samostalna i da ima snage da izdrži sva politička i ekonomska uslovljavanja u tom procesu.

Dodik kaže da Srbi svoj snažan identitet grade na svesti o velikoj žrtvi predaka u Drugom svetskom ratu, što je prikazano i u filmu "Dara iz Jasenovca", kao i na 28.000 Srba poginulih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Kaže da nacionalno jedinstvo jača i odbacivanjem pokušaja nametanja kolektivne krivice za ratove i svešću o neprikosnovenosti Republike Srpske. 

Milorad Dodik
foto: Kurir TV prtscr

"Možda bismo se mi lakše pomirili da imamo svoju državu Republiku Srpsku i da oni imaju svoju. Verovatno bi se lakše pomirili. Strpani smo u Bosnu i Hercegovinu i ovde stalno pokušava da se obezbedi dominacija. Srbi ne žele dominaciju. Žele samo Republiku Srpsku i ništa više", kaže Dodik za autralijsku televiziju.

Dodik naglašava da stabilnosti RS doprinosi i odličan odnos njenog rukovodstva sa funkcionerima Srbije predvođenim predsednikom Aleksandrom Vučićem.

"Vučić je imao najvidljivije korake praktične pomoći Republici Srpskoj koja se ogledala i kroz podršku projektima lokalnog razvoja, ali i kroz podršku saniranju posledica pandemije, a evo sada i pri nabavci vakcina i u tome da naši lekari idu u Srbiju da se vakcinišu", naveo je Dodik. 

Milorad Dodik
foto: Kurir TV prtscr

On ističe da je Republika Srpska jedina u BiH stabilna i da iz te snage proizlazi i mogućnost da odbija povoljene kredite MMF-a kad ti aranžmani sadrže političke ucene.

Poručuje da će se Srpska odupreti i pritiscima koje Bošnjaci "prizivaju" od američkog predsednika Džoa Bajdena.

Kurir.rs / Tanjug,    Foto: Kurir TV prtscr

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...