JASMIN KESEROVIĆ ZBOG TERORIZMA OSUĐEN NA 6 GODINA ROBIJE: Pridružio se terorističkoj Islamskoj državi pa iz Sirije izručen BIH!
Foto: Youtube/Printscreen

jedan od sdmorice izručenih

JASMIN KESEROVIĆ ZBOG TERORIZMA OSUĐEN NA 6 GODINA ROBIJE: Pridružio se terorističkoj Islamskoj državi pa iz Sirije izručen BIH!

Bosna i Hercegovina -

Sud BiH osudio je na šest godina zatvora Јasmina Keserovića optuženog za pridruživanje terorističkoj organizaciji Islamska država i javno podsticanje na terorističke aktivnosti.

Keserović je jedan od sedmorice državljana BiH koji su u decembru 2019. godine izručeni iz Sirije zbog sumnje da su tamo ratovali na strani organizacija koje su UN proglasile terorističkim.

Tužilaštvo BiH je u završnim rečima ocenilo dokazanim obže tačke optužnice za terorizam - pridruživanje stranim paravojnim formacijama, takozvanoj Islamskoj državi i javno podsticanje na terorističke aktivnosti.

Jasmin Keserović
foto: Printscreen YT

Odbrana je tada predložila da Keserović bude osuđen na kaznu između dve i po i tri i po godine zatvora za prvu tačku, ocenivši da navodi da je optuženi javno pozivao na ubijanja nisu dokazani.

Na ovu presudu postoji mogućnost žalbe Apelacionom veću Suda BiH.

Kurir.rs / RTRS, Foto: Youtube prtscr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja