Najnovije vesti

DANSKO VEĆE ZA IZBEGLICE: Migrantski centri su nova žarišta korone u BiH! Njih 1.000 već bilo u izolaciji
Foto: Kurir.rs/T.I

evidentirani slučajevi su blagi ili asimptomatski

DANSKO VEĆE ZA IZBEGLICE: Migrantski centri su nova žarišta korone u BiH! Njih 1.000 već bilo u izolaciji

Bosna i Hercegovina
19:59h

Centri za smeštaj ilegalnih migranata postaju nova žarišta korona virusa u BiH, objavila je danas međunarodna organizacija koja brine o izbeglicama.

Uz probleme koje BiH ima sa zaštitom svojih građana, kriza se komplikuje jer je sve vehi broj zaraženih među više od osam hiljada ilegalnih migranata, prenosi Hina.

Dansko veće za izbeglice (DRC), jedna od međunarodnih organizacija koja se brine o migrantima, objavilo je da je do 12. marta u izolaciji bilo hiljadu migranata u kampu u Velikoj Kladuši.

Testiranjima je potvrđeno 137 pozitivnih slučajeva, a ostali su izolovani kako bi se sprečilo širenje zaraze.

"Svi evidentirani slučajevi su blagi ili asimptomatski, a svi koji imaju pozitivan test su izolovani u kampu. Ovo žarište je nesrećna posledica kritične situacije s korona virusom u BiH", stoji u saopštenju DRC-a.

Korona virus je otkriven i kod migranata u kampu Lipa, dvadesetak kilometara od Bihaća, ali tamo stanje nije tako loše kao u Kladuši. Zaražene migrante smeštaju u posebni šator gde su po zdravstvenim nadzorom, navodi Hina.

U BiH je u nedelju potvrđeno manje od hiljadu novih slučajeva i 84 umrlih. U petak je bilo 2154 novozaraženih, najviše u jednom danu od izbijanja epidemije u martu prošle godine.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...