POPUŠTANJE MERA U Srpskoj se otvaraju bašte kafića, niži razredi se vraćaju na nastavu
Foto: Profimedia

pandemija

POPUŠTANJE MERA U Srpskoj se otvaraju bašte kafića, niži razredi se vraćaju na nastavu

Bosna i Hercegovina -

Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske usvojio je izmene Zaključka o sprovođenju epidemioloških mera, u kojima se navodi da se od danas dozvoljava rad ugostiteljskih objekata pod određenim uslovima, a deca nižih razreda se od utorka vraćaju na nastavu.

Kako se navodi u saopštenju Štaba, od danas pa do 8. aprila od 6.00 do 22 sata će u RS biti dozvoljen rad ugostiteljskim objektima na otvorenom prostoru, a biće moguće posluživanje hrane i pića u spoljnom prostoru objekta samo ukoliko je otvoren bar sa tri strane, bez obzira da li je prostor natkriven, prenose "Nezavisne novine".

Od 8. aprila dozvoljava se rad ugostiteljskim objektima na otvorenom i u zatvorenom prostoru, za smeštaj, ishranu i piće.

Sve to biće moguće uz strogo poštovanje uputstava Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, dodaje se.

Kada su u pitanju škole, od utorka se nastavlja odvijanje vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama osnovnih škola, za učenike od prvog do petog razreda osnovnih škola, kao i odvijanje produženog boravka.

Za ostale učenike, kao i za studente univerziteta, nastava će se i dalje odvijati onlajn korišćenjem sredstava elektronske komunikacije, u skladu sa instrukcijom nadležnog ministarstva, navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track