TUŽILAC ODUSTAO OD PRODUŽAVANJA PRITVORA DARKU ELEZU: Već je u pritvoru od 3 godine zbog slučaja LUTKA koji uključuje najteža dela
Foto: Youtube prtscr / Faktor.ba, privatna arhiva

procedura

TUŽILAC ODUSTAO OD PRODUŽAVANJA PRITVORA DARKU ELEZU: Već je u pritvoru od 3 godine zbog slučaja LUTKA koji uključuje najteža dela

Bosna i Hercegovina -

Tužilac Tužilaštva BiH Dubravko Čampara odustao je danas od predloga za produženje pritvora Darku Elezu za krivična dela počinjena 2018. i 2019. godine, jer je od Suda BiH obavešten da je Elezu potvrđen pritvor u trajanju od tri godine u predmetu "Lutka".

Čampara je obrazložio da je od Suda BiH dobio odluku kojom je odbijena žalba odbrane za određivanje pritvora.

Elez je izručen iz Srbije, u kojoj je živeo nakon izdržane zatvorske kazne. Čeka ga suđenje pred Sudom BiH prema optužbama za niz krivičnih dela na području Istočnog Sarajeva i BiH, među kojima su ubistva, iznude, zastrašivanje.

Elezu je potvrđena optužnica u slučaju "Lutka" koja ga tereti za organizovani kriminal u vezi sa više teških krivičnih dela, među kojima su teška ubistva, pokušaj ubistva, pljačke transporta novca i druga krivična dela počinjena od 2005. do 2009. godine.

Izručenje po ovim optužbama sudovi su ranije odbili, jer tada nije bio na snazi ugovor o izručenju između Srbije i BiH.

Goran Dragović, jedan od advokata Darka Eleza, izjavio je da se Elez nalazi u specifičnoj pravnoj situaciji jer su u njegovom slučaju postojala dva pritvora - jedan u predmetu u kojem je osumnjičen i drugi, trogodišnji, u predmetu "Lutka" koji je Sud BiH i potvrdio.

Kurir.rs / ATV, Foto: Youtube prtscr / Faktor.ba, privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track