KRIVOKAPIĆ ZA SUTRA ZAKAZAO SEDNICU VEĆA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Analiziraće bezbednosnu situaciju uoči ustoličenja Joanikija
Foto: EPA Christian Bruna

naprasno ozdravio

KRIVOKAPIĆ ZA SUTRA ZAKAZAO SEDNICU VEĆA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Analiziraće bezbednosnu situaciju uoči ustoličenja Joanikija

Crna Gora -

Premijer Zdravko Krivokapić za sutra je zakazao sednicu Veća za nacionalnu bezbednost.

Krivokapić je predsedniku Odbora za bezbednost Milanu Kneževiću uputio dopis u kojem se navodi da saziva sednicu.

“Na osnovu člana 4 Poslovnika o radu Veća za nacionalnu bezbednost sazivam sednicu Veća za petak 3. septembar sa početkom u devet sati u zgradi Vlade Crne Gore. Predlog dnevnog reda: analiza aktuelne bezbednosne situaciji i razno”, navodi se u dopisu kojeg je premijer uputio Kneževiću.

Prošla sednica Veća održana je 23. avgusta i na njoj je konstatovano da je situacija redovna, stabilna i mirna.

Veće je tada uputilo javni apel svim akterima društveno-političke i medijske scene u Crnoj Gori, da doprinesu smirivanju tenzija, u kontekstu najavljenih javnih okupljanja, što se i nije dogodilo.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović je novinarima juče rekao da je procena da bezbednosna situacija u Crnoj Gori nije povoljna.

Sekulović je o proceni bezbednosne situacije govorio u kontekstu predstojećeg ustoličenja izabranog mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru u nedelju, 5. septembra, za kada je predviđeno i okupljanje onih koji se protive tom crkvenom događaju na Cetinju.

Dolazak na protestni skup najavio je u subotu i predsednik Crne Gore Milo Ðukanović, ako ceremonija ustoličenja ne bude izmeštena, dok je premijer Krivokapić, koji je ranije rekao da će prisustvovati ustoličenju i to bez obezbeđenja, odustao od odlaska na Cetinje.

Kurir.rs/Borba.me/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track