SPECIJALNI IZASLANIK BRITANSKOG PREMIJERA STIŽE U BOSNU: Uveriće se u hitne izazove i prilike
Foto: AP, EPA

prva poseta

SPECIJALNI IZASLANIK BRITANSKOG PREMIJERA STIŽE U BOSNU: Uveriće se u hitne izazove i prilike

Bosna i Hercegovina -

Stjuart Pič će sledeće sedmice doputovati u Bosnu i Hercegovinu u svoju prvu posetu u ovoj ulozi.

Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Metju Fild najavio je dolazak Stjuarta Piča specijalnog izaslanika premijera za Zapadni Balkan.

On će sledeće sedmice doputovati u Bosnu i Hercegovinu u svoju prvu posetu u ovoj ulozi.

"U ovom ključnom trenutku za BiH, iz prve ruke će se uveriti u hitne izazove i prilike za dokazane prijatelje poput Velike Britanije", naveo je Fild.

Britanski premijer Boris Džonson imenovao je Piča za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan kao deo stalne predanosti Ujedinjenog Kraljevstva stabilnosti i prosperitetu u regionu.

Lider bosanskih Srba Milorad Dodk se i ranije, ali i tokom jučerašnje vanredne sednice Skupštine RS obrušio na Veliku Britaniju i specijalnog izaslanika.

On je upitao zašto Velika Britanija šalje sada specijalnog izaslanika.

- Zašto se brinite za ovu našu situaciju!? Zašto ste vi..., šta 'oćete?! Zbog čega sada Vlada Velike Britanije šalje izaslanika? A on kaže: ''U našem parlamentu postoje neki poslanici s ovog prostora koji su veoma zabrinuti i mi smo morali poduzeti neku akciju". Zna se ko su poslanici u britanskom parlamentu s ovih prostora. Gospođa Helić koji prave atmosferu krivice za Srbe i RS. I zašto onda da verujem Britancima? Njihovim podmuklim aktivnostima već 100 godina podrivaju status Srba na ovim prostorima. Mi njima to moramo reći, rekao je juče Dodik.

Kurir.rs/Dnevni avaz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track