PUNI TRGOVI, KAFIĆI I RESTORANI: Ovako se slavila Nova godina u Banjaluci, Trebinju, na Bjelašnici FOTO, VIDEO
Foto: Printscreen YT/pravdabl TV

doček 2022.

PUNI TRGOVI, KAFIĆI I RESTORANI: Ovako se slavila Nova godina u Banjaluci, Trebinju, na Bjelašnici FOTO, VIDEO

Bosna i Hercegovina -

Građani Srpske ispratili su staru i dočekali novu godinu. U dosta gradova sa trgova su se čule vesele melodije, a kafići i restorani su bili puni ljudi.

Više hiljada građana Banjaluke, kao i gostiju iz zemalja okruženja, ali i šire, Novu godinu dočekalo je u centru grada uz koncerte Nede Ukraden i Petra Graše, prenosi Srpskainfo.

Tačno u ponoć upriličen je veliki vatromet.

Odbrojavanju poslednjih trenutaka stare godine i vatrometu koji je označio ulazak u 2022. godinu na koncertnoj bini prisustvovao je i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Okrepljenje, uz vruće napitke, kafu, čaj, kuvano vino, ali i pivo, te izbor domaćih specijaliteta svi oni koji su najluđu noć čekali na otvorenom mogli su potražiti u “Zimzogradu”, koji je otvoren još od 2. decembra u Parku Petra Kočića.

Na Trgu Krajine radilo je klizalište za najmlađe, ali i luna-park u neposrednoj blizini klizališta.

Doček Nove godine bio je organizovan i po kafićima, restoranima i drugim ugostiteljskim objektima.

Šamac

Šamčani su međunarodnu Novu godinu dočekali na gradskom trgu muziku i vatromet.

Centar za kulturu pod pokroviteljstvom opštine Šamac organizovao je doček Nove godine na gradskom trgu, a građane je zabavljao “Fantastiko bend”.

Iako je većina Šamčana Novu godinu dočekala kod kuće, mnogo njih slavilo je i u kafićima, pa su se i oni oko ponoći pridružili građanima na trgu.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević čestitao je građanima Novu godinu, uz želju da 2022. bude uspešnija, donese dobro zdravlje, napredak, te ličnu i porodičnu sreću.

"Kao i do sada, zajedničkim naporima nastojaćemo da u godini koja je pred nama, našu lokalnu zajednicu učinimo prosperitetnijom, uspešnijom i boljim mjestom za život i rad za sve naše građane", poručio je Milićević.

Zajedničkog dočeka nije bilo u hotelu u Šamcu, ali su restorani i kafići bili prepuni.

01:52

Doček 2022. godine na Bjelašnici

Veselo je bilo i na Bjelašnici.

Doček sličan prošlogodišnjem, petarde obeležile noć

Većina stanovnika poluprazne Srebrenice Novu 2022.godinu dočakala je u svojim kućama i stanovima u krugu porodice, prijatelja i komšija, a novogodišnju noć obeležile su neprekidne detonacije petardi kojima su se deca dobro snabdela.

I najveći broj stanovnika Bratunca novogodišnju noć provela je u kućnom ambijentu sa prijateljima, a stariji su čuvali decu.

Bilo je veselo u Srebrenici i pesma se čula iz većeg broja stanova i kuća, dok tri kafića i dva restorana u kojima je organizovan novogodišnji doček nisu bila puna, ali su gosti bili veseli i priredili su sebi ugodnu zabavu.

Organizovanog dočeka na gradskom trgu u Srebrenici nije bilo i skromno dekorisane ulice i gradski trg sa ukrašenom jelkom pored prazne fontane i spomenika mira, bili su u ponoć sablasno pusti, a iz obližnjih kafića i kuća čula muzika.

Većina mladih iz ovog mesta je, kao i prethodnih godina, Novu godinu slavila u kafićima u susednom Bratuncu gde je bilo mnogo življe.

Organizovanog novogodišnjeg dočeka ni ove godine nije bilo na Trgu Miloša Obilića u Bratuncu koji je bio uređeniji i dekorisaniji nego ikada.

Svi bratunački kafići su bili puni, a u ponoć su mladi izašli na gradski trg zaigrali kolo i priredili vatromet.

I veći broj starijih Srebreničana i Bratunčana čekao je Novu godinu u bratunačkim svadbenim salonima u kojima je organizovan doček uz muziku uživo.

Zvornik

Zvorničani su ispratili staru i dočekali Novu 2022. godinu u ugostiteljskim objektima, kao i porodično u kućama i stanovima, dok nije bilo organizovanog dočeka na gradskom trgu.

Trebinje i Istočno Sarajevo

Veliki broj građana Trebinja, ali i brojni gosti iz regiona i susednih opština dočekali su Novu 2022. godinu na Trgu slobode uz koncert Ane Bekute.

Bekuta je više od dva časa zabavljala brojnu publiku svojim najvećim hitovima. Noć ranije, 30. decembra u Trebinju je nastupio Tropiko bend.

U ostalim opštinama istočne Hercegovine, nije bilo organizovanog dočeka Nove godine, pa je većina stanovnika slavila kod kuće ili u ugostiteljskim objektima.

Novogodišnja noć u Istočnom Sarajevu protekla je bez većih problema i većina stanovništva sa ovog područja Novu 2022. godinu dočekala je u kućnoj atmosferi u društvu rodbine i prijatelja.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track