POGLEDAJTE KAKO SU GRAĐANI HRVATSKE UŠLI U NOVU 2022. GODINU: Proslave na otvorenom u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku VIDEO
Foto: Mariano Garcia / Alamy / Alamy / Profimedia

uz pesmu i igru

POGLEDAJTE KAKO SU GRAĐANI HRVATSKE UŠLI U NOVU 2022. GODINU: Proslave na otvorenom u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku VIDEO

Hrvatska -

U Hrvatskoj je organizovan javni doček Nove godine u više gradova, a građani su slavljem ispratili staru i ušli u novu godinu.

Građani Hrvatske su slavili dugo u noć, a zabave nije nedostajalo ni Zagrepčanima, Splićanima i Dubrovčanima.

Zagreb

Slavlje u Zagrebu je počelo još u 18.30 sati, a od 20 sati građane su zabavljali Filharmoničari koji su održali koncert posvećen legendarnom Kvinu, a nakon toga su krenuli i koncerti Filipa Rudana, Lu Jakelić, Igora Drvenkara i ostalih.

U Novu godinu građane Zagreba je uveo popularni bend Psihomodo Pop. Svoju čestitku sa pozornice na Jelačić placu po prvi put je uputio odlično raspoloženi gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Split

Split je ove godine imao skroman doček Nove 2022. godine, al mnogi Splićani su se potrudili, i Novu godinu su dočekali kako i priliči.

Splićane i njihove goste u 2022. godinu uveo je popularni splitski bend TBF, a predgrupa im je bila irski pop bend Thrill Band.

U predivnom ambijentu splitskog Bedema Cornaro dočekana je Nova 2022. godina. Razigrane i vesele Splićane koji su u Novu godinu ušli na ovoj lokaciji zabavljao je Taxi bend.

Split je svojim građanima i posetiocima pripremio bogatu prazničnu ponudu. Tokom decembra u ovom dalmatinskom gradu odvijaju se brojini programi u sklopu adventa, a organizovan je i javni doček nove godine.

Domaći bendovi u Dubrovniku

Još jedan primorski grad organizovao je uzbudljiv program na otvorenom, a reč je o Dubrovniku.

U sklopu zimskog festivala organizovan je doček Nove godine, a nastupali su popularni hrvatski bendovi Vatra, na čelu sa Ivanom Dečakom, te Silente.

Kurir.rs/Klix

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track