SLAĐANA (16) PRVA DOPLIVALA DO ČASNOG KRSTA U MOSTARU: Prvi put učestvovala, to joj je bila velika želja VIDEO
Foto: Printscreen YT/Top Portal

bogojavljenje

SLAĐANA (16) PRVA DOPLIVALA DO ČASNOG KRSTA U MOSTARU: Prvi put učestvovala, to joj je bila velika želja VIDEO

Bosna i Hercegovina -

Šesnaestogodišnja Slađana Milićević iz Nevesinja prva je doplivala do Časnog krsta u reci Neretvi.

U plivanju je učestvovalo više od dvadesetak mladića i nekoliko dece uglavnom iz Mostara, ali i okolnih mesta, a prvi put u Neretvi je zaplivala i jedna devojka, piše Srpskainfo.

Milićević, čiji su koreni iz Mostara, kaže da provodi leta u Mostaru i na reci Neretvi i da joj je uvek bila želja da zapliva na Bogojavljenje.

"Hladno je, ali se osećam super. Prvi put plivam za Časni krst. Jako mi je drago što sam jedina žena ovde i nadam se da će u budućnosti biti više žena koje će plivati", rekla je Milićevićeva.

Paroh blagajski Branimir Borovčanin podseća da se na Neretvi pliva već sedmu godinu.

"Plivača je bilo preko 25, a iznimka je ove godine devojka Slađana koja je i prva doplivala do Časnog krsta. Prvi put da je jedna žena učestvovala i nadam se da će ovaj njen potez ohrabriti druge devojke da nam se pridruže, da to ne bude čisto muška manifestacija", rekao je Borovčanin, dodajući da je ove godine manifestacija bila najmasovnija.

Borovčanin podseća da plivanje za Časni krst na Bogojaljenje simbolizuje pogružavanje naših tela u vodu u znak sećanja na krštenje Isusa Hrista u reci Jordanu koji se proslavlja na praznik Bogojavljenja.

Najmlađi učesnik plivanja imao je devet godina, a najstariji više od 65 godina.

Mladići iz Mostara na kraju su sve počastili skokovima u Neretvu, nakon čega su se svi prisutni zagrejali i porazgovarali u Društvenom domu u Ortiješu, piše Radio Nevesinje.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track