BRZA REAKCIJA ZAPOSLENIH Vaspitači u Domu "Rada Vranješević" devojčici koja je pokušala da se obesi pružili pomoć
Foto: Printskrin/Facebook

PRVA POMOĆ

BRZA REAKCIJA ZAPOSLENIH Vaspitači u Domu "Rada Vranješević" devojčici koja je pokušala da se obesi pružili pomoć

Bosna i Hercegovina -

Dom za nezbrinutu decu "Rada Vranješević" saopštio je da su vaspitači ove ustanove adekvatno reagovali, te odmah pružili prvu pomoć maloletnoj štićenici koja se samopovredila u ovoj ustanovi.

Istovremeno je, navode iz Doma, pozvana Služba hitne medicinske pomoći i obaveštena policija, kao i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, čiji su predstavnici došli u ustanovu, prenosi Srpskainfo.

– Imajući u vidu da se radi o maloletnoj osobi, a uvažavajući i specifičnost zdravstvenog stanja osobe, molimo medije za razumevanje zbog činjenice da nismo u mogućnosti dati više informacija – navodi se u saopštenju.

Iz Doma ističu da je štićenicu u ovu ustanovu nadležni centar za socijalni rad smestio 18. februara, te da je ona, imajući u vidu prethodna traumatska iskustva u biološkoj porodici, odmah po prijemu smeštena u posebnu vaspitnu grupu.

foto: Printskrin/Facebook

U Domu “Rada Vranješević” ističu da ulažu napore da u potpunosti ispune preporuke Ministarstva zdravlja radi unapređenja rada ove ustanove, a u najboljem interesu štićenika.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra ranije je saopšteno da je maloljetna štićenica Doma za nezbrinutu djecu “Rada Vranješević”, koja je sinoć zbrinuta u ovoj ustanovi zbog samopovređivanja, stabilnog zdravstvenog stanja.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track