SRAMNO PONAŠANJE: Dodik novinarima pokazao srednji prst, pa se pravdao kome je upućen
Foto: printscren/BN

NA SASLUŠANju

SRAMNO PONAŠANJE: Dodik novinarima pokazao srednji prst, pa se pravdao kome je upućen

Bosna i Hercegovina -

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik saslušan je danas u Tužilaštvu BiH u svojstvu osumnjičenog u predmetu "Pavlović banka", u vezi sa spornom kupovinom vile na Dedinju u Beogradu.

U Tužilaštvu je proveo oko sat vremena, a pri odlasku iz Tužilaštva BiH Dodik je iz službenog automobila pokazao srednji prst okupljenim novinarima, što se vidi i na snimku koji su objavili pojedini portali u BiH. Dodik je ranije negirao bilo kakvu krivicu u vezi sa kupovinom vile u Beogradu, navodeći da je celi slučaj politizovan. Dodik je vilu na Dedinju u Beogradu kupio 14. maja 2007. godine za 750.000 evra.

Tada je tvrdio da je nekretninu platio novcem od kredita, ali se ispostavilo da je kredit u "Pavlović banci" podigao tek godinu kasnije, 27. juna 2008. Utvrđeno je da je zahtev za kredit overio pečatom Vlade RS, i to dok je bio premijer Republike Srpske. Odgovarajući na optužbe o nedoličnom ponašunju, Dodik je rekao da kao javna ličnost, kaže, ima obavezu da trpi kritike, ali ne i laži.

– Moja reakcija je upućena ljudima koje sam tamo prepoznao, bitange koje lažno izveštavaju, a koje iznose neistine, žao mi je onih koji profesionalno obavljaju svoj posao – poručio je Dodik.

Pojasnio je da je reč o novinarima BN televizije.

I Dodikova kći Gorica Dodik o ovom slučaju oglasila se na Twitteru.

"To je malo što ste zaslužili”, napisala je Gorica Dodik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track