UBISTVO INSPEKTORA RADENKA NARUČENO SKAJPOM! Detalji mučke likvidacije u Prijedoru, UHAPŠENI U STANICI ISPRIČAO SVE
Foto: Printscreen/FACE HD TV, Printscreen YouTube

mup srpske munjevito rasvetlio slučaj

UBISTVO INSPEKTORA RADENKA NARUČENO SKAJPOM! Detalji mučke likvidacije u Prijedoru, UHAPŠENI U STANICI ISPRIČAO SVE

Bosna i Hercegovina -

PRIJEDOR - Aleksandar Miljatović iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je ubio načelnika prijedorske kriminalističke policije Radenka Bašića. Miljatoviću su lisice stavljene u porodičnoj kući u Laktašima.

Priznao je zločin nakon što je pao na poligrafu. Policija RS je proteklog vikenda uhapsila na širem području Banjaluke 20 osoba u sklopu istrage ubistva načelnika Bašića i oni se nalaze na krim-obradi, saznaju Novosti iz izvora bliskih MUP RS.

- Miljatović je ispričao istražiocima da je ubistvo naručio Dalibor R. zvani Dugi iz Prijedora, koji se već nalazi u pritvoru, te da je on bio direktni izvršilac. U zločinu je učestvovala još jedna, Miljatoviću veoma bliska osoba, koja ga je vozila pre i posle ubistva, tvrdi izvor iz policije. Inače, kako se saznaje, Railić i Miljatović su duži period preko "Skajpa" dogovarali likvidaciju načelnika Bašića.

Prema nezvaničnim informacijama, motiv naručivanja ubistva načelnika Bašića je rad policije u Prijedoru koja je postizala odlične rezultate u otkrivanju i hapšenju dilera narkotika i tako "kvarila" posao Railiću.

Inače Miljatović je već osuđivan za ubistvo, i to pre 14 godina, kada je u Okružnom sudu u Banjaluci osuđen na šesnaest i po godina zatvora zbog monstruoznog ubistva Saše Ilića Španca (31) na parkingu ispred Kliničkog centra u Banjaluci. Zajedno s njim zbog ubistva je osuđena njegova tadašnja devojka Jelena Tegel na 15 godina. Budući da su oboje tada imali po 19 godina, u medijima su prozvani za banjalučke "Boni i Klajd".

Radenko Bašić, Prijedor
foto: Printscreen YouTube

Telo Saše Ilića dvojac je ubacio u gepek Ilićevog BMW-a i odvezli su se do kanjona Vrbasa, gde su bacili žrtve. Motiv im je bio skupoceni auto.

Podsetimo, Radenko Bašić, načelnik kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor, ubijen je 21. marta u jutarnjim časovima na pešačkom mostu nedaleko od zgrade u kojoj živi. NJemu je ubica prišao s leđa i ispalio jedan metak u potiljak.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track