DODIK: Imovina RS je imovina RS i tu ne pomažu ni bonska ni bilo kakva ovlašćenja
Foto: Youtube prtscr / RTRS

jasno

DODIK: Imovina RS je imovina RS i tu ne pomažu ni bonska ni bilo kakva ovlašćenja

Bosna i Hercegovina -

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je imovina Republike Srpske imovina tog BH entiteta i da tu, kako je istakao, ne pomažu ni bonska niti bilo kakva ovlašćenja.

-Najbolji sinovi Republike Srpske nisu izginuli da bi neizabrani Nemac Kristijan Šmit krčmio ono za šta su dali najvrednije, rekao je Dodik agenciji Srna, nakon što je Visoki predstavnik u BiH poništio Zakon o nepokrentnoj imovini RS.

Srpski član Predsedništva BiH je kazao da je pitanje državne imovine rešeno 1995. godine u Dejtonu, ocenivši da "samo neizabrani i nepotvrdjeni stranac, poput Šmita, može da se bavi pitanjima koja su u Ustavu BiH već rešena".

Još je naveo da je "potez Kristijana Šmita, Visokog predstavnika kojeg Republika Srpska ne priznaje, kič i šund politika, na koju su ga naterali oni koji su pitanje imovine protivustavno aktuelizovali".

-Partnere u Federaciji BiH pozivam da se poštuju Ustav BiH i Dejtonski mirovni sporazum, a gospodinu Šmitu preporučujem da kupi kartu za Nemačku u jednom pravcu. Danas mu je istekao godišnji odmor, rekao je Dodik.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track